-Inviable :: La Palestra :: elperiodic.com

Versión Clásica
Lunes 25 de julio de 2016 |
google
elperiodic.com
Edición Comunidad Valenciana
La Palestra
La Palestra
Joan Francesc Peris - Els Verds Gandia
Añadir "La Palestra" a mi lector RSS

Inviable

22/07/2016
recomendar
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

No és viable seguir contaminant l'atmosfera amb els fums dels vehicles particulars que, per desplaçar-se de Gandia a Oliva, Dénia, Benidorm o Alacant, necessàriament, han d'agafar les persones o l'autobús, amb horaris més que insuficients. No és viable, ni decent, que es diga a l'estudi informatiu del Ministeri de Foment sobre el Tren de la Costa que atenent a criteris de rendibilitat financera i socioeconòmica del projecte i, també, des del punt de vista de l'interès de la societat, en el seu conjunt, cap de les quatre fases del tren són rendibles. Parlem de viables i rendibles per a “la societat en el seu conjunt”. És rendible per a la societat en el seu conjunt algun quilòmetre de la xarxa de l'AVE? En concret, l'estació de l'AVE de Guadalajara, que està a 10 km del centre de la ciutat, en Yebes, i té una mitja diària de 70 passatgers, és viable per al “conjunt de la societat”? Però hi ha moltes més vies inviables. La xarxa radial d'autopistes de Madrid, totes en fallida financera, que, probablement, acabarem pagant entre tots i totes, és a dir, el Ministeri de Foment, probablement, tinguera informes de viabilitat tan fiables com el que ara diu que es inviable el Tren de la Costa. Però es van fer quilòmetres i quilòmetres d'autopistes de peatge que no agafa ningú. Era viable socioeconòmicament i del del punt de vista de “la societat en el seu conjunt” portar a València la Fórmula 1? O la Ciutat de la Llum d'Alacant era viable? O l'Aeroport de Castelló era viable?

És viable -i, potser, aquí estiga el fons de la qüestió- el negoci d'algunes empreses privades, històricament relacionades amb els Ministeris de Foment i de Transports, que serien les primeres perjudicades si s'obrira una nova línia de transport ferroviari de Gandia-Oliva-Dénia-Benissa.

És viable el negoci del peatge de l'Autopista AP-7, una de les més cares d'Europa, que ha estat prorrogat repetides vegades -la darrera vegada de 2006 fins el 2019. Aquesta darrera pròrroga suposa la participació d'AUMAR en el ”superviable i rendible financerament” gran projecte de la Terra Mítica de l'inoblidable senyor Zaplana. No oblidem tampoc els interessos de les empreses d'autobusos que fan la línia València-Alacant.

El tren València-Dénia, que d'alguna manera seria reposar el que ja existia històricament, si comptem que a Gandia arribava el Dénia-Carcaixent, vist en el total del trajecte de València fins a Dénia, és viable econòmica i socialment i de molt d'interès per a la societat. No hi ha plenari d'Ajuntament que no l'haja reclamat en les comarques de la Safor i de la Marina. No es pot entendre que un consulting que fa informes per al Ministeri de Foment puga dir que per a la societat en conjunt no és d'interès. És més que evident que la inviabilitat o no d'un projecte és qüestió pura i simplement de “voluntat política”. És de veres que estem en crisi i tenim molt de dèficit -algun dia sabrem el dèficit que arrosseguem en infraestructures ferroviàries per les inversions i el manteniment diari de la xarxa de l'AVE-, però també és cert que s'ha de prioritzar i, ara més que mai, un govern viable seria aquell que té com a objectiu el canvi de model de transport dintre d'una política global contra el canvi climàtic i, aquí, té un paper fonamental que desenvolupar el ferrocarril convencional i de rodalies. Si volem que el Planeta siga viable per a l'espècie humana, hem de construir tren com el de Gandia-Oliva-Dénia, però més prompte que tard.

Más artículos de La Palestra
21/07/2016 - Carles Mulet - Senador de Compromís
De llengües i estar
 
20/07/2016 - Joan Francesc Peris - Els Verds Gandia
Del canon del agua de Orengo a los actuales lodos del gobierno local
 
19/07/2016 - Manuel Pineda - Diputado Autonómico GPS Corts Valencianes
No solo el Valenciano, ¡todas!
 
10/07/2016 - Rafael Almagro - Concejal de Hacienda de Orihuela
El valenciano y Filipinas
 
09/07/2016 - Manuel Pineda - Alcalde de Rafal
No hay PAN-cartas para tanto chorizo
 
30/06/2016 - Alfredo Albero - Secretario General de PODEM-Alcoi
No hem obtingut els resultats que esperàvem
 
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5

Publicidad

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Aviso legal | Publicidad | Correo

 
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil