Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.

-IBI, Cronologia d’una manipulació :: La Palestra :: elperiodic.com

Domingo 29 de mayo de 2016 |
google
elperiodic.com
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
La Palestra
La Palestra
Juanma Ramón - Portavoz de Compromís per Paterna
Añadir "La Palestra" a mi lector RSS

IBI, Cronologia d’una manipulació

28/05/2016
recomendar
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Valga dir com a introducció que en Compromís per Paterna sempre hem defensat una fiscalitat més justa per a la ciutadania i que en aquests moments l'impost de l'IBI suposa un abús per a la majoria de paterners i paterneres després de 8 anys de pujades desmesurades aprovades pels governs del Partit Popular amb l'única intenció de finançar els seus projectes megalòmans que en acabant ens han dut a la ruïna.

Una vegada dit això, anem a la cronologia dels fets:

Durant el mes d'abril, el Partit Popular va anunciar que portaria al ple la proposta de rebaixar l'IBI un 8%. Cal preguntar-se: per què ara? Per què no ho feren mentre governaven? Per què en 8 anys de govern no feren altra cosa que pujar els impostos municipals als i les paterneres? Per què ho demanen a tres mesos d'unes eleccions?

El dia del Ple l'alcalde, Juan Antonio Sagredo, ens presenta un decret d'alcaldia, ja firmat, demanant un 8% de rebaixa en el valor cadastral de les vivendes de Paterna. La llei de pressupostos de l'estat li va donar l'oportunitat d'abanderar la baixada d'impostos i que no fora el PP qui se la pegara eixa medalla tan populista. En aquest cas també caldria preguntar-se: per què es firma el decret demanant la rebaixa el mateix dia que es coneix la proposta del PP?

Amb tot açò, arribem al ple d'abril, amb un decret de l'alcalde ja signat demanant la rebaixa de l'IBI i la moció del PP que també la demanava. Si es juntaven les dos propostes, la rebaixa total haguera suposat un 16 % menys d'ingressos per IBI per al 2017, fet que tal com va advertir l'interventor municipal suposava un desequilibri a les arques de l'ajuntament, que acabaria posant en perill els serveis bàsics municipals que reben els ciutadans i ciutadanes de Paterna: arreplegada de fem, il·luminació pública, neteja de carrers, serveis socials, etc. Ací també caldria fer-se unes preguntes: Quan el PP critica a Compromís per no votar la seua proposta, està contradient els informes de l'interventor que avisaven del perill de col·lapse en cas de dur les dos propostes avant? Vol el Partit Popular que el poble deixe de rebre els serveis que necessita?

Davant aquesta situació Compromís per Paterna va decidir triar aquella opció que podia garantir una rebaixa de l'impost a un termini més curt: el decret firmat per alcaldia. Som conscients que tant la proposta del Partit Popular com la de contra-proposta duta al ple pel PSOE, no són més que, per una banda, cortines de fum perquè els i les ciutadanes oblidem el malbaratament de diners públics que es va produir en 8 anys de govern del PP amb projectes faraònics que van suposar la ruïna del poble, i per altra banda, la falta d'un projecte polític per a Paterna per part del PSOE.

Arribats a aquest punt cal parlar clar: Per una banda tenim hipocresia, electoralisme, oportunisme polític, entendre la política com una successió de titulars i fotografies als mitjans de comunicació, falta de projecte polític, de principis, de responsabilitat, de solidaritat, d'humanitat, d'empatia, d'equitat. En definitiva allò que ens ha estat governant arran allò que anomenen transició.

Más artículos de La Palestra
25/05/2016 - Emilio Bascuñana - Alcalde de Orihuela
Comprometidos con el Servicio de Atención Temprana (Dinoco) desde el primer día
 
23/05/2016 - José A. Ávila - Presidente del CECOVA
¿Sorpasso competencial a Enfermería?
 
20/05/2016 - Karlos Bernabé - Concejal Cambiemos Orihuela
Libertad y educación pública
 
19/05/2016 - Toni Roderic - Presidente de Los Verdes
Transgènics: no res a celebrar, molt per advertir
 
12/05/2016 - Toñi Serna - Diputada Autonómica por Alicante del PSPV-PSOE
Una campaña limpia para explicar y proponer
 
12/05/2016 - Pau Sancho - Compromís per Castelló
Ara si és el moment
 
Comparta este artículo
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5
No hay comentarios en el artículo

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
Publicidad

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Aviso legal | Publicidad | Correo