-Ja era hora de parlar del Clot :: La Palestra :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Dissabte 10 de Desembre de 2016
google
elperiodic.com
Edició
La Palestra
La Palestra
Gabriel Ferrándiz - Coordinador EUPV Borriana

Ja era hora de parlar del Clot

08/12/2016
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Aquesta setmana ens hem desdejunat una bona notícia, cosa que sempre va bé en un món ple de notícies roïnes. Es tracta de la reunió de la Junta de Protecció del Clot, un organisme que no es convocava des del 2002 tot i que és l'assemblea a on s'ha de debatre i decidir que es fa i que no es fa al nostre paratge natural més emblemàtic. Després de 14 anys d'ostracisme i oblit el regidor de Medi Ambient, Bruno Arnandis, ha decidit a la fi que era hora de convocar aquest organisme i des d'ací el felicite per això, tot i que ja fa un any i mig llarg que el Psoe governa en col·laboració amb Compromís i Se Puede Burriana i no s'havia cridat a aquesta Junta per a res... Val més tard que mai.

Decidir allò que es diu decidir crec que, pel que conta la premsa, ja s'havien decidit algunes coses prèviament a la reunió com la plantació de 600 arbres autòctons en col·laboració amb la Fundació Limne i la posada en valor del nom autèntic del Clot que és Estany de la Vila. Bé, en quin cap entraria criticar que, d'una vegada per totes, algú es prenga la molèstia de fer coses per augmentar els valors naturals del Clot (perdó, Estany de la Vila)?

A mi em sembla meravellós que puguem gaudir d'un paratge natural ampliat però també m'haguera agradat assabentar-me abans dels plans del regidor al respecte i no perquè siga coordinador d'Esquerra Unida –que no atorga cap privilegi- sinó com a veí de Borriana. Durant l'any i mig que duen governant Psoe, Se Puede Burriana i Compromís quasi no hem tingut alguna notícia sobre les intencions del tripartit sobre Medi Ambient i més concretament sobre l'Estany de la Vila (estimat regidor Bruno Arnandis tot i que em costarà, vaig a tractar de forçar-me a anomenar-lo com toca).

Més informació i més claredat respecte al nostre Medi Ambient
Durant aquests últims mesos les notícies que ens aplegaven de l'Estany de la Vila eren molt roïnes... Una passarel·la refeta amb deixalles i brossa, la introducció d'espècies alienes al nostre medi, el deteriorament del mobiliari urbà de la zona, etc. És més, a títol personal i supose que vos ha passat a molts dels que habitualment aneu per allí a caminar o córrer, m'he preguntat per activa i passiva que feia un buldòzer arrencant els horts que hi ha al costat de l'anomenat "hotel de les tortugues" sense que ningú a l'Ajuntament es dignes explicar-ho en aquest temps.

Done per assentat que allí es volen plantar eixos 600 arbres anunciats... Aleshores per què tant de secretisme? Si la mesura és positiva –que ho és-, per què ocultar-la al poble?. Aquest govern, que es diu transparent, no hauria de deixar eixos dubtes en l'aire i menys en matèria mediambiental, una qüestió en la qual Borriana va molt per darrere de molts municipis del voltant i que hem d'enfrontar ja.

Els reptes són molts i menysprear la importància i el valor paisatgístic, humà, cultural i econòmic que tenen els nostres grans espais naturals (Estany de la Vila, llit del riu Anna, riu Millars, platges i zona de la Serratella) seria una errada garrafal, ja que, en la meua modesta opinió, és en ells a on es troba bona part del futur socioeconòmic de la nostra ciutat (i no en el macroprojectes urbanístics o els events musicals d'una setmana de duració). Vaja per davant –tot i la crítica- que me'n alegre que es convoque esta Junta de Protecció del Clot (ara li hauran de canviar el nom, és clar) i que espere que no passen altres 14 anys per a què torne a reunir-se.

La Palestra
07/12/2016 - Rosa Ventura - Concejala de Políticas de Ocupación de Nules
Una política sense sentit
 
05/12/2016 - Juan Vicente Pérez Aras - Diputado por el PP en el Congreso
Una Legislatura de oportunidades
 
28/11/2016 - Toñi Serna - Diputada Autonómica por Alicante del PSPV-PSOE
Socialdemocracia vs. Populismo
 
25/11/2016 - Juan M. Segarra - Coalició Compromís
25 raons pel 25-N
 
25/11/2016 - Rafael García - Concejal Educación Mutxamel
Parlem de llengua
 
25/11/2016 - Manuel Pineda - Presidente Consorcio de residuos de la Vega Baja
El cuajo
 
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5

Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil