Dijous 26 de Abril de 2018

-No tot val en política :: La Palestra :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
La Palestra
La Palestra
Antonio Romero - Concejal de Políticas de Igualdad de Nules

No tot val en política

29/01/2018
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Arran de les declaracions públiques, del Partit Popular de Nules, respecte a acusacions masclistes i al menyspreu de la Regidoria d’Igualtat del municipi de Nules, ens veiem amb l’obligació moral de respondre als atacs, perquè aquests traspassen el llindar de l’absurd personalisme.

La regidoria d’igualtat és una de les possibilitats democràtiques que des dels municipis s’activen per a construir justícia social. Aquesta és una mesura política, sí política. I la política engendra els mecanismes legislatius oportuns, o no, per sostenir una societat més o menys justa. De manera, que no és possible parlar d’igualtat sense parlar de política. És contradictori que el partit que més ha utilitzat les institucions públiques en benefici propi, acuse la regidoria d’igualtat de tindre una finalitat lucrativa. Més encara tenint en compte la rellevància, activitat, divulgació i visibilitat, que està tenint i té, els darrers anys. Aquestes acusacions impliquen dues coses: 1) “cree el ladrón que todos son de su condición”, i 2) no es prenen de manera seriosa ni responsable la funcionalitat que té dita regidoria. I per què? Perquè no tenen cap compromís ni desig de canviar les estructures patriarcals de la societat, és a dir, no tenen gens d’interès en la igualtat ni en la justícia (no és cap novetat). I no passa res (no conste açò com a atac, i sí com un aclariment), cada grup polític defensa la seua ideologia, el que considera que beneficia els seus interessos, i la diversitat i la tolerància no formen part del seu ideari. La gravetat de l’assumpte radica en manipular unes declaracions tècniques, relacionades en competències laborals i qualificacions curriculars, titllant-les de masclisme. I açò, amigues i amics, és oportunisme polític, hipocresia institucional. L’oportunisme polític en el context d’igualtat, en els temps que corren, és quelcom brut, banal i mesquí.

Som el què fem, aquests i aquestes que acusen de masclisme i ataquen la funció de la Regidoria d’igualtat són els mateixos i les mateixes que omplin les xarxes socials i la premsa d’atacs masclistes, actius i passius. I ho fan impunement, sense pudor, la igualtat no va amb ells i elles a menys que siga motiu d’atac polític, pot ser fruit del nerviosisme generalitzat dels Populars eixint de la caverna misògina estampits per la corrupció.

La Palestra
21/04/2018 - Federico Félix - Presidente de la Fundación Pro AVE
El retraso del Corredor Mediterráneo tiene un alto coste para España
 
21/04/2018 - Robert Raga - Alcalde de Riba-roja de Túria
La pujanza empresarial de la Comunitat
 
18/04/2018 - Cristian Veses - Coordinador Esquerra Unida Plana Baixa
“Veritat, justícia i reparació”
 
12/04/2018 - Cristian Vilella - Secretario Iniciativa PV-Compromís Orihuela
Los límites del derecho de expresión
 
07/04/2018 - Jordi Pla - Regidor del Col·lectiu 03820-Compromís Cocentaina
Un futur per al Raval
 
05/04/2018 - Xavier Tro - Regidor d´Esports de Benissa
Pega-li una patada al sofà!
 
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil