Dilluns 23 de Abril de 2018

-"Que no se atraganten con tantas medallas" :: La Palestra :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
La Palestra
La Palestra
Jordi Navarrete - Sedador por Castellón de Compromís

"Que no se atraganten con tantas medallas"

17/12/2017
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Amb l'arribada de Compromís a les institucions espanyoles algunes coses estan canviant. Compromís denuncia la situació de l'oficina del DNI al Maestrat i els enormes retrassos i precarietat a les oficines posant-li la cara roja al ministre d'Interior i en poques setmanes es reforça i normalitza la situació d'expedició. Les denuncies de l'infrafinançament al País Valencià que hem liderat històricament pareix que son compartides per la ciutadania valenciana i tots –excepte el PP- van sortir als carrers demanant respecte i justícia amb el nostre poble, que representa un 11% de la població de l'Estat i rep molt menys del que li correspondria.

La votació al Senat de la moció de la coalició, i que vaig tindre l'oportunitat de defensar, en la que reclamàvem la creació d'un nucli de rodalies a Castelló i dur els trens al Maestrat fins Vinaròs i amb extensió fins Tortosa i que va ser rebutjada amb els únics vots del PP (atenció, els únics) va remoure moltes consciències a la comarca del Maestrat i entre el PP castellonenc. Ens consta. El ministre Íñigo de la Serna va dir que "no era prioritari i que hi havia centenars de peticions com eixa" o que el cost "era de 43 milions d'euros". La senadora Salomé Pradas va reclamar de nou "més estudis". Però després de 30 anys era innegociable que la comarca i els pobles esperem més, després que les NNGG a Vinaròs reclamaren 'Cercanías Ahora'. Per cert, els grans absents en esta demanda son ells, que no han mogut fitxa des que Rajoy va aterrar al Govern d'Espanya.

El ministre assegura ara, en una reunió privada, que la inversió serà de 7 milions a l'any i es duran 12 trens diaris a la comarca. L'anunci ens satisfà tot i que no estarem contents fins que no veurem que així figuren als PGE de 2018. Nosaltres ho vam demanar però el PP va rebutjar les nostres esmenes.

Ara pareix que amb l'anunci els membres del PP comarcal, regidors i alcaldes de pobles ixen com els rovellons i trauen pit. Pareix que ara es donen compte de la part positiva de tindre trens, dels accidents que s'evitaran, de la cohesió que generarà, de l'estalvi energètic, de la comoditat... Tant els ha costat donar-se compte d'això? Em deia ahir una jove: "¡Que no se atraganten estos del PP con tantas medallas!". I és cert. Tenim clar que a esta situació ens ha dut la lògica, les mocions aprovades fa dècades, la pressió social, les recollides de firmes. El PP ha sigut l'actor secundari, al que li ha tocat moure's sota l'atenta mirada de la gent de la comarca en un moment en el que s'anaven a renovar les Obligacions de Servei Públic i de demanda nostra i dels ajuntaments de la comarca. Que no es pengen tantes medalles, ja que han estat ignorant la demanda i fins i tot votant en contra. Però be està el que be acaba. Ara només ens cal fiscalitzar l'arribada d'estos trens, els seus preus, horaris i assegurar-nos que seguiran ací ja que no volem ser més que ningú però tampoc menys que altres.

La Palestra
21/04/2018 - Federico Félix - Presidente de la Fundación Pro AVE
El retraso del Corredor Mediterráneo tiene un alto coste para España
 
21/04/2018 - Robert Raga - Alcalde de Riba-roja de Túria
La pujanza empresarial de la Comunitat
 
18/04/2018 - Cristian Veses - Coordinador Esquerra Unida Plana Baixa
“Veritat, justícia i reparació”
 
12/04/2018 - Cristian Vilella - Secretario Iniciativa PV-Compromís Orihuela
Los límites del derecho de expresión
 
07/04/2018 - Jordi Pla - Regidor del Col·lectiu 03820-Compromís Cocentaina
Un futur per al Raval
 
05/04/2018 - Xavier Tro - Regidor d´Esports de Benissa
Pega-li una patada al sofà!
 
  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil