elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Paloma Alberola - Portavoz del BLOC - Compromís Ontinyent
La Palestra - RSS

Objectiu: Ontinyent, ciutat inclusiva

    L'Ajuntament d'Ontinyent compta ja amb un Pla d'Igualtat, el qual té per objectiu garantir la paritat entre homes i dones en l'administració local. El fet que fos aprovat per unanimitat al passat Ple municipal de juliol és important, ja que la igualtat no és un assumpte menor que s'haja d'abordar des d'una única àrea, sinó que ha de ser un eix transversal en totes les polítiques del consistori.

    Com sabem, encara queda un llarg camí per aconseguir la igualtat real i efectiva; el Pla d'Igualtat suposa un pas endavant, i per tant, un motiu de satisfacció. Per això, cal reconèixer la tasca de la Regidora d'Igualtat i Dona i el seu equip per portar a terme la iniciativa.

    A més, és adient apuntar ací com la lluita per la igualtat és cada vegada més present entre la societat ontinyentina. L'organització del 8M i del 19J van fer palesa la capacitat de mobilització del moviment feminista, eminentment popular, i absolutament legítim.

    D'altra banda, el Cicle Superior de Promoció de la Igualtat de Gènere a l'IES Pou Clar, recentment implantat per la Conselleria d'Educació que encapçala el valencianista Vicent Marzà, ofereix un aprofundiment teòric en aquesta qüestió, i ja ha tingut efectes positius en l'apoderament de les dones de la ciutat i la comarca. De la mateixa manera, col·lectius com les Merudes treballen, des de la pedagogia, per conscienciar sobre la importància de la participació activa per millorar la societat des d'una mirada de gènere.

    Comencem el nou curs amb una tasca important: implantar el Pla en la seua totalitat i fer-ne un seguiment exhaustiu per garantir-ne l'efectivitat. En aquest sentit, l'Ajuntament i els i les nostres representants han de ser exemple de com és possible avançar cap a la igualtat si es té la ferma voluntat de fer-ho. Aquesta és una oportunitat idònia per visibilitzar la presència de les dones a l'espai públic ontinyentí, i és que, dels cinc partits polítics amb representació municipal, tres estan liderats per dones: Paula Garcia (EU), Sílvia Urenya (Compromís), i Mercedes Pastor (PP).

    Hi ha infinitat de possibles accions i bones pràctiques, algunes més concretes i d'altres més simbòliques, per promoure la igualtat des de l'esfera institucional: des del repartiment equitatiu de poder, l'ús del llenguatge inclusiu a tots els documents oficials i el web, fins als pressupostos amb perspectiva de gènere. En definitiva, tenim davant el repte col·lectiu de transformar Ontinyent en una veritable ciutat inclusiva.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir