elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Paco Salido - EUPV Borriana
La Palestra - RSS

Salvem la democràcia

    FOTOS
    Salvem la democràcia - (foto 1)

    Desdejunar en la detenció d'algun polític s'ha convertit en un costum arrelat al nostre país. És casos de corrupció apareixen a tots els nivells i en tots els territoris. L'estat, amb el repartiment de poder entre PP i PSOE, després de 4 dècades de pseudodemocràcia, ha arribat a uns límits de putrefacció insuportables. Les catifes de la Moncloa ja no donen abast per amagar tanta corrupció, tant de saqueig, tanta màfia criminal. Els casos de corrupció ens han desbordat tant, que resulta impossible enumerar-los sense oblidar-se de més de la meitat. Ni fer una llista per escrit resulta senzill. Ministres, diputats, regidors, delegats de govern, alcaldes, empresaris, tota una trama que s'estén per tota la nostra geografia i que ha portat al país a una situació limit, inacceptable. El PP és un partit mafiós i actua com a tal, però no ens oblidem de què el PSOE pacta en ells que, sense l'abstenció del PSOE, el Partit Popular de la corrupció no estaria governant. I per tant, el partit socialista es complís de mantenir a la màfia al govern. La trama corrupta va molt més enllà del saqueig dels diners públics, del finançament il·legal del partit, de l'anòmalament d'alts càrrecs públics a dit, d'assessors que cobren 60.000 euros i no tenen ni l'educació bàsica acabada o de l'adulteració de resultats d'oposicions per a col·locar als seus en lloc de qui de veritat està preparat. La trama posa i lleva jutges, fiscals, els trasllada quan no són del seu agrade o fan que no s'aborden els casos fins que moguen per haver prescrit o inclús, deixant lliures als condemnats en fiances irrisòries que són, en tots els casos, molt inferiors als diners robats.

    La trama és la continuació de les pràctiques de la dictadura, és una forma de vida per a qui la componen perquè no han conegut altra cosa, perquè hi han crescut pensant que tot el que podien veure els seus ulls els pertany, perquè els seus pares, els seus avis així els van educar, perquè sempre ha sigut així. No són granotes, no són casos aïllats, és un estil de vida, el de la màfia. A més a més, pensar que la trama es queda només en els alts càrrecs, o que es limita a algunes zones del país en concret i que a la resta no ha existit, o pensar que no ha arribat als ajuntaments, és tapar-se els ulls, mirar cap a un altre costat. La trama és un entramat que ho abasta tot perquè, com he dit, és una forma de vida, una actitud de qui es creu superior i impune. L'estat ja no dóna resposta perquè està mort, l'han assassinat PP i PSOE. El govern està desaparegut i mentrestant, nosaltres ens mirem uns a altres discutint de si el mínim per al parlament ha de ser el 3 o el 5%, de si tinc més puresa ideològica que tu o menys, de si sóc més o menys valencià que tu o de capitalitzar el malestar per l'infra-finançament dels valencians, com si a la resta de partits no els importara el tema, com si tinguera caràcter d'exclusivitat. Crec que ja és hora de què els tres partits, Compromís, Podemos i EUPV facen un pas endavant, que abordem els problemes en responsabilitat, que entenga'm que tots tenim la nostra personalitat pròpia, la nostra història, els nostres trets particulars però que tot això no és tan important com la descomposició de l'estat que estem vivint. Ni Compromís, ni Podemos, ni EUPV poden lliurar aquesta guerra en solitari, tots necessitem tots perquè tots junts som molt més forts (i no em referisc a xifres electorals). I no es tracta de construir uns paraigües electoral sota el qual estiga'm tots però cadascú treballant pel seu costat, ni de diluir unes sigles dins d'altres, la qüestió va molt més enllà. Es tracta de fer una cimera de tots tres partits, i de tots aquells que vulguen sumar-se, construir un full de ruta comú, de fer totes les convocatòries socials de manera conjunta, actuar tots a una.

    Es tracta de què, quan un partit denuncie un casde corrupció, la resta posen els seus mitjans a disposició perquè les denuncies vagen endavant, es tracta de què construïm una xarxa de relacions als barris que reactive a la gent, que la torne a traure als carrers, de colpejar quan tinga'm força suficient i de fer-ho tots a una, es tracta de que presentem i votem mocions conjuntament tant en ajuntaments com en el senat o al congrés que acorralen als corruptes (tant a politics com a empresaris) perquè la trama i qui la sosté caiguen i puga'm tornar a recuperar les nostres institucions, la gestió correcta dels nostres diners, els nostres drets i la nostra dignitat. Es tracta de què deixem les diferències a un costat i treballem per salvar la nostra democràcia perquè PP i PSOE l'han deixat ferida de mort.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir