elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Paco Salido - EUPV Borriana
La Palestra - RSS

Borriana i un govern que s'allunya de la gent

    Després de veure la presentació que, en novembre del passat any, va fer una empresa privada al saló de plenaris de l'ajuntament, dels fons EDUSI (no entenc per què eixes coses no les fa personal de la casa) i de presenciar com els regidors allí presents es penjaven medalles, qual màgic Andreu, pels 5 milions d'euros que rebrà Borriana (2017-2022), em van assaltar alguns dubtes:

    El primer es referia al nombre de llocs de treball que s'anaven a generar en aquests diners, llocs directes i indirectes i quin tipus de treball anaven a generar les inversions que es faran en aquests diners. La resposta va ser que no tenien ni idea, que l'ajuntament no ha fet cap estudi en aquesta direcció i que era una qüestió difícilment quantificable.

    No entenc per què és difícilment quantificable una qüestió que qualsevol entitat pública o empresa privada fan quan es posa damunt la taula alguna inversió en béns o serveis. El ROI (retorn de la inversió) en diners, en nombre de visitants, en millores en la qualitat de vida i en la creació i consolidació de llocs de treball és el primer que haurien d'haver fet. I es suposa que, una de les raons per les que han pagat a una empresa privada perquè porte el tema dels fons EDUSI ha sigut precisament perquè eixe tipus d'estudis i valoracions es facen.

    A més, els regidors allí presents ens van confirmar, també a pregunta meua, que els fons EDUSI no anaven enfocats a la creació de llocs de treball (demencial), com tampoc a traure de la pobresa a la gent del poble (també vaig preguntar per la qüestió social o la resposta va ser que la UE no permetia que aquests diners anaren a campanyes d'ajuda als ciutadans més necessitats).

    La tercera qüestió, que potser és més preocupant si cap (que ja es dir), és que per a rebre els cinc milions de la UE, Borriana ha de posar-ne cinc més. Això que a priori podria no semblar un problema, resulta que ho és i a més de conseqüències irreparables per a la gent més necessitada de la nostra ciutat.

    Si tenim en compte que des de 2017 a 2022 hem de posar de la nostra butxaca 5 milions d'euros en projectes que no van directament relacionats amb la creació de llocs de treball ni amb polítiques de rescat de persones, és complicat imaginar que es vagen a incrementar o mantenir els pressupostos d'aquestes partides bàsiques pel bon funcionament de la nostra ciutat. És a dir, si el que ens van dir els dos regidors allí presents (Urbanisme i Transparència i Participació) és correcte, no tinc motiu per a posar-ho en dubte. Allò que és fàcilment deduïble és que els 5 milions del fons EDUSI ens van a obligar a pujar la inversió pròpia en partides que poc tenen a veure en les més urgents i ja es sap que si la suma és 100, quan poses a un lloc has de llevar de l'altre o per contra, augmentar el deute.

    Per si açò fora poc ara ens trobem que l'ajuntament demana un préstec de 322.000 euros per a portar endavant els projectes que és van aprovar en la campanya de pressupostos participatius, de la qual ja vaig expressar la meua opinió en un altre article, i que posaven per davant projectes. Es a dir, la caixa publica tremola i dediquem diners a inversions de dubtosa necessitat, en un període de crisi apressant i on part important de la població de la nostra ciutat viu immersa en problemes econòmics crònics i sense cap esperança.

    Per si açò fora poc, els temporals dels mes de desembre i gener han deixat al descobert les vergonyes de l'Ajuntament, una vegada més. Tots recordarem la imatge dels souders passant la nit al poliesportiu i en cases particulars després de les pluges que van arrasar en el càmping del festival de fa uns estius. Doncs bé, eixa imatge es va repetir setmanes enrere on 52 persones van passar varius dies en un campament improvisat al pavelló poliesportiu Sant Blai i després al multifuncional del grau. Es a dir, la mare natura avisa pero els polítics no escolten.

    Anem a esperar a que un nou temporal pose de nou el tema damunt la taula o seran capaços d'escoltar les reivindicacions que des d'EUPV Borriana fem?. Està clar que per a nosaltres la posada en funcionament d'un alberg obert els 365 dies de l'any, preparat per a donar atenció a les persones que ho necessiten i dotat d'infraestructures necessàries per a casos d'emergència, és una prioritat, mentre que per a l'actual equip de govern es tracta d'una qüestió secundària que pot esperar. La pregunta és, fins a quan?.

    Està clar que el govern del tripartit s'allunya cada vegada més de la gent que li va donar la confiança en el seu vot i s'apropa més als interessos del capital. No hi ha més que vore com es van plegar a totes les exigències de l'organitzador de l'arenal Sound, per damunt dels drets dels ciutadans, o com estan donant suport al projecte desfasat i ruïnós del Golf Sant Gregori, mantenint una postura que alegra molt als senyors i a les senyores del PP i que ens suposarà un cost a la ciutat de Borriana del que no ens podrem alçar en dècades.

    El recurs que l'ajuntament ha presentat aquesta setmana al PATIVEL, que intenta preservar la nostra costa, és una mostra més del que estic dient. Tot el poble i un govern municipal sotmèsos als interessos de quatre empresaris que en res han beneficiat ni beneficiaran a la gent de la nostra ciutat.

    Però, per si la falla no havia quedat bonica, el dimarts vam veure al PSOE votar a favor del CETA en Estrasburg, quan fa un mes va votar en contra en el plenari de l'Ajuntament de Borriana. Un tractat que ens afectara de manera molt negativa a totes les persones, en retallades de drets als llocs de treball, en perdua de qualitat de vida dels treballadors en nom de la competitivitat, en retallades de drets socials i de sobirania de les nostres institucions, que viuran plegades als desitjos de les grans transnacionals, sense poder decidir que és el millor per a la població i exposades al fet que les grans empreses de bens i serveis les porten als tribunals en qualsevol moment si no es pleguen als seus desitjos. Si, això és el que ha votat el PSOE en la UE i que el PSPV Borriana hauria d'explicar de manera urgent.

    Amb tot aquest ambient d'incoherències el tripartit, no només està allunyant-se cada vegada més d'allò que hauria de ser un govern del canvi, un govern que rescata persones, sinó que està fent-li el camí fàcil al PP perquè torne a desgovernar la ciutat sense haver fet res per a meréixer-ho, com va fer Rajoy.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentario 1 comentario
    Stalin
    Stalin
    18/02/2017 06:02
    20 meses tirados a la basura

    Del artículo queda una conclusion: estos que nos gobiernan son una mierda en un palo. Sin ideas, sin proyecto, con sueldos de 2000 euros, incumpliendo todos sus programas, riéndose de los más necesitados, de sarao en sarao y rellenando álbum de fotos, etc... Ya queda menos para que burriana pasa página a la etapa política más lamentable y pobre de su historia.

    Subir