elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Juan M. Segarra - Coalició Compromís
La Palestra - RSS

25 raons pel 25-N

    Realment no són 25, són milers de raons i en són una a soles. Totes som persones i no podem dedicar la nostra vida a imposar al proïsme, a maltractar sistemàticament a la meitat de la població, a normalitzar des de ben menuts una visió masclista en els nostres comportaments quotidians, a fer distincions per gènere que ens portaran pel camí de la violència més aviat que tard. Recordem que aquest mal no només abasta l'àmbit domèstic, sinó que es troba estès i arrelat en la societat en general.

    Mobilització ciutadana, implicació de les administracions en l'eradicació del problema, aplicar d'immediat mesures de prevenció, de sensibilització i d'educació en tots els àmbits, dotació pressupostària prioritària, accessibilitat a la justícia gratuïta per les dones i les víctimes, tipificació com a delicte de les costums, tradicions i pràctiques que causen mal a la dona, posar fi a la impunitat front a la violència sexual, garantir les primeres necessitats i els serveis essencials, formar als treballadors públics d'aquests serveis, realització continuada de campanyes de prevenció, introducció en l'escola de la igualtat com assignatura, foment de les noves masculinitats mitjançant campanyes de conscienciació, inversió en l'apoderament de les dones, igualar salaris, mobilitzar als homes, implicar als mitjans de comunicació, assenyalar els comportaments masclistes, trencar estereotips, fomentar la tolerància, conscienciar a les dirigents polítics, socials i religiosos del problema i aconseguir que siguin part de la solució, expulsar de la vida pública a aquells líders que neguen el problema, dotar de fons a les administracions locals que són l'avantguarda de xoc contra la violència masclista o invertir en treball inclusiu continuat podrien ser mesures a implementar. I moltes més, moltíssimes.

    Si realment pretenem revertir la xacra de la violència, les administracions tenen molt a dir, però la tasca serà formidable per part de la ciutadania. Si fem camí, tindrem premi, si ens alcem i diem NO, diem PROU, arraconarem els comportaments masclistes i la violència a la fi. Fem-ho possible.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir