elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Vicenta Jiménez - Senadora Alicante Podemos
La Palestra - RSS

Podem sense els bancs, Podem amb la gent

    La transparència i el finançament a través de microcrèdits dels simpatitzants és un dels elements que fan singular a Podem. Les col·laboracions, els crowdfundings i els microcrèdits són eines de finançament innovadores i participatives inspirades en els valors de l'economia col·laborativa, que converteixen a la ciutadania en copartícipe del finançament dels projectes. Açò, unit a una austeritat en la despesa, converteix a la formació en el partit que més vots obté per cada euro invertit en cada campanya.

    Gràcies a més de 12.000 aportacions ciutadanes , Podem va reunir 2,8 milions d'euros. Açò ens va permetre una vegada més afrontar uns comicis sense recórrer a crèdits bancaris com fan tots els grans partits que concorren a les eleccions. Comptabilitzant totes les eleccions, Podem ha recaptat 6.187.900 euros amb les aportacions de 25.396 persones, la qual cosa suposa una mitjana de 243 euros per cada préstec ciutadà.

    A penes ha obtingut la subvenció del Ministeri de l'Interior pels resultats obtinguts, Podem ha retornat a la gent els microcrèdits de les campanyes autonòmiques i el 20D. Queda pendent la devolució dels 1.233.900 euros rebuts a través de microcrèdits per a la campanya del 26J, ja que l'Estat encara no ha pagat als partits la subvenció corresponent . La devolució d'aquest paquet de microcrèdits està prevista per al segon trimestre de 2017.

    Aquestes característiques confereixen a Podem un rang diferencial respecte a la resta de partits i el converteixen en un element estrany en el sistema, díscol, que no es deixa embridar fàcilment.

    Alhora, aquesta independència de Podem respecte als grans poders financers i mediàtics l' ha convertit en blanc d'atacs que sovint han volgut embrutar aquesta solvència relacionant el finançament del partit amb tèrbols interessos. Com no podia ser d'una altra manera, un darrere l'altre totes aqueixes acusacions han sigut rebutjades i en mes de déu ocasions el Tribunal Suprem ha arxivat o no ha admés les denúncies.

    D'altra banda, convé remarcar que el model de finançament i transparència de Podem ha sigut reconegut per diversos organismes internacionals com l'Institut per a l'Assistència Electoral i la Democràcia (organisme observador permanent en l'ONU) o l'observatori electoral de la OSCE.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir