elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Paco Salido - EUPV Borriana
La Palestra - RSS

Els discapacitats i el dret a estacionar en Borriana

    Des de fa alguns anys les persones amb mobilitat reduïda en Borriana patim una doble discriminació per part de l'ajuntament. Malgrat que he comentat el tema en diferents regidors, fins i tot amb l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la resposta de l'ajuntament és el silenci més absolut. Ací ningú rectifica.

    I és que les persones en mobilitat reduïda que volen aparcar en el centre de la ciutat han de pagar l'estacionament de l'ORA, fet que discrimina doblement a una part de la població que, de per si, ja està prou castigada.

    La primera discriminació la pateixen totes i tots aquells veïns que necessiten estacionar en la zona centre i no tenen recursos econòmics. El repagament, a l'empresa privada ORA, discrimina a les persones que tenen una economia més feble i no poden pagar cada vegada que necessiten estacionar. L'ajuntament del PP va convertir a Borriana en una ciutat on només qui te diners pot gaudir del dret a estacionar en el centre neuràlgic de la ciutat i el tripartit continua amb aquesta política d'exclusió.

    L'argument de l'ajuntament, quan diem que es tracta d'un comportament discriminatori i purament recaptatori, és que pagar l'ORA ajuda a la renovació de vehicles en la zona d'estacionament i evita que sempre aparquen els mateixos. Es tracta d'una fal·làcia perquè, totes i tots sabem que, qui té diners renova cada dues hores el tiquet i té el cotxe aparcat al centre durant tot el dia i qui no te diners no pot deixar el cotxe en l'esmentada zona.

    La segona discriminació, molt més greu encara, neix de la primera. I és que, si no tens diners però tens bona salut pots apropar-te al centre de la ciutat a peu, però si tens mobilitat reduïda i no tens diners no pots anar ni en cotxe ni a peu. Estem, per tant, davant d'una privació manifesta del dret d'utilització d'una part, cada vegada més gran, dels espais públics de la ciutat cap a un col·lectiu sensible.

    Cal recordar que la zona blava i la taronja (zones de pagament) s'estenen cada vegada a més carrers de Borriana. Camí d'Onda, el Pla, plaça del mercat, Escorredor, plaça de les monges... una zona tan ampla que fa complicat que, qui tenim problemes de mobilitat puga'm desplaçar-nos amb normalitat.

    És per això que des d'Esquerra Unida de Borriana denunciem aquesta greu discriminació i exigim que s'elimine immediatament el pagament dels aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda. Totes i tots tenim el mateix dret a gaudir de la ciutat.

    D'altra banda, entenent que l'ajuntament té un contracte vigent amb aquesta empresa privada i que no és pot rescindir immediatament, en benefici de tots els ciutadans de Borriana, demanem que l'esmentat contracte no es torne a renovar i que els espais d'aparcament siguen per a tot el poble, no només per a qui té diners.

    Un govern de progres no pot ser mai aquell que manté les polítiques que portava endavant el Partit Popular. Cal recordar que el mateix Juan Fuster (regidor del PP), en el debat electoral del teatre Paya, en maig del 2015, quan qui escriu li va preguntar pel tema, va contestar en molta soberbia que hi ha molts discapacitats que guanyen més diners que ell. És eixa també l'opinió del tripartit?, pensen també que s'ha de sancionar a qui no pot caminar?. Crec que l'acord ciutadà signat per PSOE, Compromis i Se puede Burriana no anava en aquest sentit. Rescatar persones també és tornar-li's els drets usurpats.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentario 1 comentario
    Maria Jose A
    Maria Jose A
    27/10/2016 12:10
    tienes toda la razon

    tienes toda la razon. en burriana el derecho a aparcar es para unos pocos, los que tienen dinero. para los discapacitados y la gente mayor es un problema mas grave aun porque hay pocas plazas y nos hacen pagar. muchas veces no voy al centro por eso. Es una injusticia. que lo quiten ya, que para eso pagamos impuestos. Si de verdad son de izquierdas que lo demuestren con hechos y no solo palabras

    Subir