elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Alfredo Albero - Secretario General de PODEM-Alcoi
La Palestra - RSS

No hem obtingut els resultats que esperàvem

    A les eleccions del 26-J no hem obtingut els resultats que esperàvem. Això és innegable.

    Però també és innegable que, tot i això, PODEMOS estem escrivint una excel·lent pagina en la història del progrés social i polític de l'Estat espanyol.

    Som una força política filla d'aquell crit d'indignació, anomenat 15-M, que va significar l'inici d'un canvi polític que, vulguem o no, és imparable i irreversible. Podrà tindre moments més accelerats i altres més mossegats, però no hi ha força humana que l'elimine.

    En els últims dos anys, hem transformat el paisatge polític de l'Estat. Sols cal mirar els ajuntaments de les principals ciutats de l'Estat: Madrid, Barcelona, Cadis, La Corunya, ... a més de la presència d'homes i dones disposades a impulsar el canvi i defendre els drets de la gent en multitud d'altres municipis. També tenim presencia en governs autonòmics com la Generalitat Valenciana, a més de diputats en els 17 parlaments autonòmics. Finalment, tot i que a les eleccions del 26-J, esperàvem un millor resultat, hem aconseguit 71 diputats al Congres i 16 Senadors.

    Tot açò configura un fet inèdit: PODEMOS ens hem convertit en la tercera força política del país,... en dos anys!!!

    Però, encara hi ha més. Per a desgràcia dels corruptes i dels que entenen la política com un mitjà per a fer trampes i negocis, PODEMOS hem vingut per a quedar-nos.

    Vulguen o no els nostres adversaris, som la força que marca el futur d'Espanya. Estem impulsant, de manera efectiva, la incorporació de la dona a tots el àmbits de la vida social i política a més de la lluita contra la calamitat masclista. Estem marcant la superació de la corrupció, de les retallades en els serveis socials i de l'ampliació de la participació popular democràtica en els assumptes públics.

    Hi ha qui diu que aquest és un Estat de gent també immoral perquè voten als corruptes.

    Jo no compartisc eixe punt de vista. És cert que el partit de la corrupció ha rebut molts vots. Això és una cosa que a molts ens indigna i ens costa d'entendre.

    La gent elegeix el partit de la seua preferència per diferents raons. En aquestes eleccions, eixes raóns han fet que molts i moltes hagen escollit als corruptes, la qual cosa, a molts altres, ens deixa poc menys que atalbats.

    Jo sóc del parer de què per tal d'entendre-ho, cal fer un petit esforç i veure el moment polític actual dintre d'un procés que ve de fa molts anys i que, sens dubte, té una innegable influència en la configuració del present.

    Aquest és un país que ha viscut quaranta anys sotmès a una dictadura que criminalitzava i perseguia, a sang i foc, la participació política. Aquest apoliticisme imposat per la força, ha contribuït a què, durant varies generacions, la cultura política de la societat haja sigut, certament baixa.

    Després, la Transició del 78, anomenada modèlica, ens va deixar un nou escenari que té dèficits democràtics importants.

    Un dels més sobre salients i que, a parer meu, té una influència capital en la configuració de l'opinió pública, és el fet que tots els grans mitjans de comunicació ( premsa, radio i TV ), són propietat de grups empresarials que, amb certa lògica, no són favorables als canvis que nosaltres proposem i que per tant no ens tracten amb amabilitat.

    Aquest nou període democràtic, amb hegemonia mediàtica a favor dels nostres adversaris, ja dura trenta-vuit anys.

    Al llarg d'aquells quaranta i d'aquests trenta-vuit anys, el bombardeig per tots els mitjans a favor de l’apoliticisme, l'egoisme, l'individualisme i del "salvese quien pueda", ha contribuït a configurar l'actual situació. Açò m'ajuda a entendre que encara hi haja gent que vote als corruptes, encara que no s'ha d'oblidar que ja són més de tres milions d’electors que els van votar en 2011 i avui, no han tingut el que s’ha de tindre per a fer-ho.

    A totes aquestes adversitats, hem vingut nosaltres a enfrontar-nos. I tot i això, hem aconseguit consolidar-nos com una força fonamental en el paisatge polític de l'Estat espanyol.

    Acabe dient el que deia al començ:

    A les eleccions del 26-J no hem obtingut els resultats que esperàvem.

    Per tal de donar un nou impuls al procés de canvi polític, haurem d'analitzar quines han sigut les causes per les quals, centenars de milers d'homes i dones, han preferit votar a altres forces o anar a l'abstenció. Ho investigarem amb rigorositat. Ho debatrem a tots els nivells i sens dubte encontrarem les raons. Aplicarem les correccions necessàries i tornarem a impulsar el procés de canvi que l'Estat necessita.

    No consentirem que els poderosos que no es presenten mai a les eleccions i ens volen mantenir en aquest pou de misèria ètica i econòmica, ho aconseguisquen.

    Seguirem lluitant amb força.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir