elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Andreu Verdú - Alcalde de la Vila Joiosa
La Palestra - RSS

Unió i futur, un Nou d’Octubre nou

    La festa de tots els valencians se celebra un any més a la Vila Joiosa, una commemoració que en aquest 2015 té un sabor diferent, ja que tornen temps d'esperança i confiança després d'anys negres de crisi econòmica, també d'ètica i de valors. Vivim l'inici d'una època diferent per a la nostra regió i per a la nostra ciutat, la qual s'ha d'obrir a aquests temps nous en què els representants públics no hem de deixar de ser part d'aquest poble del qual provenim. Aquest és l’esperit renovat de la nostra festivitat: unió i futur des de la humilitat.

    Els vilers formem part del territori valencià que celebra la seva festa gran per commemorar l'arribada del rei Jaume I a València, el principi del que hui és una autonomia amb milers d'oportunitats que espera aflorar. Una terra pròspera banyada per la mar, amb un clima envejable i uns ciutadans admirables. Una terra que durant anys s'ha tenyit de gris i ha començat a treure a la llum els seus colors.

    Benvolguts vilers, em sent ciutadà del món, amant del meu poble, de la meva terra, del país en què habite. Estime la meua terra i el meu país i, al costat de vosaltres, vull reivindicar la història i els drets del País Valencià. Una comunitat amb un deute que supera el de gairebé tots els territoris espanyols, un deute fruit dels anys passats, però que entre tots podrem superar. La unió del poble valencià és la clau per a col·locar la nostra regió en el lloc que mereix.

    València, Alacant i Castelló, tres províncies que són un únic ésser en dies com hui, en què la senyera desfila per centenars de carrers i simbòlicament tots entonem el mateix himne. Com a record i com a defensa de la nostra llengua, de les nostres arrels i de la nostra cultura.

    Sortiu al carrer estimats vilers i sentiu-vos orgullosos de la vostra ciutat i la vostra comunitat. Recordeu la lluita de tantes persones per tenir la nostra autonomia i l'esforç dels nostres avantpassats per construir les nostres ciutats. Mantinguem units i riem, compartim i sobretot gaudim d'aquest dia, de la nostra festa. De la data que ens seguix unint i ens unirà sempre, ja que en pobles germans només cap la unió.
    Vos espere a tots per a celebrar que ens sentim valencians, però que abans de res som vilers de cor.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir