elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Herminia Montins - Portavoz adjunta EU La Vall d´Uixó
La Palestra - RSS

Clavell: l’alcalde que va donar de costat a les Marxes de la Dignitat

    La passada setmana va eixir des de Castelló, rumb a València, la columna nord de les Marxes dela Dignitatdel País Valencià. Recordem com fa uns mesos estes marxes van mobilitzar a vora dos milions de persones a Madrid, en una gran manifestació en la que demanaven uns drets bàsics i fonamentals: pa, treball, sostre i dignitat. Arran dels últims esdeveniments sobre els múltiples casos que esguiten de forma majoritària el PP, estes marxes han incorporat una nova reivindicació a les ja nomenades: en contra de la corrupció.

    Estes Marxes dela Dignitat, estan formades per moltes persones que a títol individual o representant a diferents col·lectius organitzats de la societat civil (iaoflautes, treballadors i treballadores precàries, aturades, immigrants, sindicalistes, feministes...) marxen a peu per dur el missatge de la dignitat en la vida de les persones i de que ja hem pagat prou l’estafa que ens volen vendre com a crisi que paguem els que no l’hem provocat.

    Com comentava a l’inici d’este article, la columna nord de les Marxes dela Dignitat, va començar dilluns passat a Castelló i va caminar fins a Vila-real, Alqueries i dimarts van fer nit ala Valld’Uixó. Prèviament, el comité organitzador de les Marxes a la nostra ciutat va demanar permís perquè estes persones que venien caminant des de Castelló, pugueren fer nit i dutxar-se al poliesportiu municipal. Quina va ser la sorpresa quan estes persones van rebre la notificació de l’alcalde, Óscar Clavell, de la denegació del poliesportiu municipal per poder fer ús i descansar durant unes hores fins a reprendre la marxa cap a Almenara. Clavell és el primer i únic alcalde que nega un espai públic municipal a estes persones que caminen reivindicants uns drets bàsics i fonamentals per a tots i totes. Talant democràtic no és precisament el que li sobra.

    Però encara hi ha més, i és que dimecres de matí, després d’haver dormit a un local privat, cortesia d’un veí del municipi, estes persones marxants van anar pel poble replegant signatures perla ILPque demana la implantació d’una Renda Bàsica per a les persones que no tenen cap ingrés o que els seus ingressos no els donen per a poder viure en unes condicions dignes. Després de la replegada de signatures, es van dirigir cap a l’Ajuntament per enregistrar una instància amb el manifest de les Marxes dela Dignitati per poder ser rebuts pels grups municipals i poder entregar-los personalment el manifest. Una vegada més, fent ús de la seua absència de talant democràtic, l’alcalde Clavell no els va rebre i en canvi es va informar que la portaveu de l’equip de govern, Elena Vicente-Ruiz, els rebria al seu despatx. Després de més de mitja hora d’espera amb la porta del seu despatx tancada, els portaveus de les Marxes dela Dignitatvan “entendre” que no hi havia cap intenció de rebre’ls i parlar amb ells.

    Per què desprecien els del PP a les persones que reivindiquen els seus drets? És que no són ciutadans i ciutadanes, igual que la majoria silenciosa de la que tant parlen i s’omplen la boca dient? Des d’Esquerra Unida lamentem profundament el tracte rebut per part de les persones de les Marxes dela Dignitati esperem que el tracte rebut per la majoria de la nostra població i pels nostres afiliats i simpatitzants hagen compensat l’amargor de saber que ala Valld’Uixó governa per majoria absoluta el PP més reaccionari que s’han trobat al seu pas.

    Gràcies a tots i totes els que participeu de les marxes i que visca les Marxes dela Dignitat.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir