elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Marta Sorlí - Portavoz de Compromís Maestrat-Els Ports
La Palestra - RSS

Dictacràcia

    Moltes vegades em qüestione si la democràcia en la que ens diuen que vivim està més prop d'una dictadura o d'una vertadera democràcia. A l'Estat espanyol triem representació més o menys cada quatre anys, i amb les eleccions donem al govern la llibertat absoluta de fer i desfer sobre la nostra societat durant una legislatura. Si, a més, este govern és una majoria absoluta ja tenen via ampla per a implantar totes les bestieses que els vinguen en gana. I no podem fer res, ni tant sols exigir l'acompliment del programa electoral, els hem prestat el vot i poden fer d'ell el que vulguen.

    Mentre dure la campanya electoral tot és pa i mel, promeses que es creen en despatxos a mans de persones expertes en fer campanyes i programes electorals. Després, un desplegament de professionals de la comunicació i del màrqueting acaben amb la feina de divulgació de totes les mentires que donaran poder a un partit o a un altre. Però a l'endemà de les eleccions totes estes promeses electorals es fan servir com a paper de bany de seus de partits que valen milions de mantenir. Llavors ja tenen la frase que ho justifique tot: "la població m'ha votat". MENTIRA! La població mai votaria a una colla d'impresentables i lladres que només miren més que pel benefici personal i del seu entorn.

    De vegades m'agradaria tindre una vareta màgica per a poder impedir les mentires en mítings electorals i poder veure com diuen que augmentaran les contractacions a base de contractes precaris o que retallaran fins deixar-nos sense protecció sanitària per poder robar i endollar a la seua gent. M'agradaria, i molt, sentir com reconeixen que tenen tota la intenció de reduir en educació pública per evitat tindre una societat crítica, per poder manipular i mentir sense que la població es qüestione més enllà d'acceptar el poder. M'encisaria que explicaren quins motius poden justificar els retalls constants en la nostra llibertat d'expressió i en la lliure circulació de la informació.

    Per què no, sentint-ho molt açò no és una democràcia. En una democràcia la gent hauria de poder demanar explicacions al govern del que està fent. En una democràcia hauríem de poder reclamar l'acompliment dels programes electorals, hauríem de poder presentar propostes de llei fetes per i per a la ciutadania sense entrebancs, hauríem de poder decidir que cobre i que no cobre qui ens governe i hauríem de poder canviar de govern quan pensem que qui ha guanyat les eleccions ja no ens represente.

    Per què la democràcia consisteix en que el poble puga decidir i opinar. la democràcia és el poder del poble i no unes votacions temporals que atorguen carta blanca per desfer tot el que ha costat tants anys de lluita aconseguir. Ens ataquen, ens utilitzen i ens menteixen; en definitiva ens malgovernen utilitzant les votacions com a excusa per a sustentar la seua mentida. Ens resten autonomia, ataquen els ciments de la crítica més sana basada en l'educació i la confrontació d'idees per a formar una opinió pròpia. Si parlem podem perdre el treball, si no parlem podran fer de nosaltres el que vulguen. Per què esta democràcia està basada en l'opressió del poble, en la reducció de les idees, en el clientelisme i els favoritismes que aconsegueixen una societat apàtica que no creu en la política.

    Però no podem oblidar mai una cosa, la política és en si mateixa l'organització d'una societat. Per tant totes les persones, només pel fet de viure en comunitat, necessitem de la política per a organitzar-nos i respectar-nos. I la democràcia n'és una eina fonamental de la mateixa, per aconseguir la representació del poble en les decisions. Per això hem de lluitar per canviar este sistema corrupte, putrefacte i mentider que han muntat per a reduir-nos i fer-nos creure que organitzar-nos és ser part d'ell. Però no, nosaltres no som part d'eixe sistema i estem ací per a canviar-lo i fer de la política una eina de i per a la societat.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir