Diumenge 22 de Abril de 2018

-Espanyols i catalans :: La Columna de Jomeve :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
La Columna de Jomeve
La Columna de Jomeve
Por José Megias Vergés

Espanyols i catalans

26/10/2012
3 comentarios
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Sembla ser que els catalans volen viure sense Espanya i els espanyols no volen viure sense Catalunya, aço es lo que han estat venent els politics i han aparegut compradors dels dos propostes .Alguns mos preguntem si els catalans odien a Espanya, li dire que no; si me pregunta si amen a Espanya, li dire que tampoc".

Que podem resumir de tot aço, segons varies enquestes del CIS. Un estudi sobre "estereotips en l'Espanya de les autonomies" publicat en 1996 conclou que els catalans son admirats com els mes treballadors, mamprenedors i inteligents, pero rebujats a la volta com els mes antipatics, agarrats i egoistas. I en el balanç final son, en diferencia, quins despertan menys simpatia en les demes comunitats.

Els politics donen ha entendre que Espanya es un mal negoci per a Catalunya: privada de politica fiscal, cronica-ment objecte de des-inversio publica, discriminada fins en tractats internacionals (eixos que firma l'Estat espanyol PROHIBIENDO que utilisen l'aeroport de BARCELONA els avions des d'o cap a TORONTO, MIAMI, MÉXICO, BANGKOK, KUALA LUMPUR, etc.), boicotejats els seus productes, rebujats els seus compradors com estrangers hostils, ¿a qui li interessa continuar la dependencia? ¿Algu podria explicar alguna ventaja comparativa de la dependencia respecte a l'independencia? (si pot ser, sense insultar).

El problema de Catalunya en els ultims acontenyiments se crida Espanya, que se dedica, mediant l'aparat de l'Estat que els catalans paguen, a bloquejar tots els seus proyectes: ni conexio ferroviaria del port en Europa, ni servicis publics que funcionen, ni corredors mediterraneus, ni inversions en infraestructures, ni TGV a Europa, ni presa de control d'empreses espanyoles, ni aeroport intercontinental, ni res de res.

En este raonament no es estrany que els catalans decidixquen independisar-se. Espanya se veu incapaç d'eixir de la crisis ya que utilisant els imposts lo unic que està realisant es que la desocupacio aumente i l'aparat productiu siga inexistent.

Esperem que acabi imperant el seny, el diàleg i la claredat per saber fer front, entre tots, de la millor forma possible, a aquesta preocupant situació.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 0.0/5

 
Salomon
SR. Megias España esta encontra de la realidad de Cataluña y esta obligando a que ella se busque la vida ,los españoles rebajaran el paro ,cuando Cataluña se independice ,solo en porcentaje ,es posible que esta sea la unica mejora ya que perderan la maquina de fabricar dinero
Enviado el 29/10/2012    
 
jose megias verges
La imparcialidad
Para Salomon y JP
En el proximo escrito de mi columna intentare centrar el tema seguramente no lo lograre ya que el problema no esta en la imparcialidad
Enviado el 29/10/2012    
 
JP
Mas com Rajoy
Espanya no sap eixir de la crisi pero el govern catalá tampoc, eixa es la gran veritat, pero li ve molt be a Mas tirar-li les culpes als de Madrid. Diu : "Jo no he segut, cuan sigam independents si que anira tot be". Una cosa semblant com el govern de Rajoy que tira totes les culpes a ZP. La gent els va creure i votar cuan dien: "Cuan nosaltres manen baixarem els impostos, s´acabara l´atur i timdrem la confiança dels mercats i baixará la prima de risc".
Els embaucadors sabem qué contamos i nosaltres els creem.
El fe es que entre la crisi i uns i altres (fins Gonzalez en la Comunitat de Madrid) estem deixan el pais fet un olla. Tots es senten perjudicats i en eixe perjui busquen el vot del seus electors per a no baixarsen del seu silló.
Enviado el 27/10/2012    

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil