elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Wenceslao Alós Valls
Carta oberta a Moncofa - RSS

Benvingut 2017

    Fa poc més d'un any l'actual equip de govern vam assumir la gestió de l'Ajuntament de Moncofa. Vam entrar en un Ajuntament amb un deute que superava els 9 milions d'euros, reclamacions judicials per més de 35 milions d'euros, un Pla Director del Clavegueram pendent superior a 30 milions, moltíssimes deficiències en serveis i infraestructures i nombrosos PAIs aturats, alguns més de 10 anys. En definitiva, un Ajuntament paralitzat i contra les cordes. Mentiria si diguera que tot està solucionat. Falten moltes coses per fer, però Moncofa va pel bon camí, treballem i les coses a poc a poc van millorant.

    Si Moncofa concedia més llicències d'obra que cap altre poble de la província. Si Moncofa urbanitzava i rebia diners per malvendre solars de l'Ajuntament. Si Moncofa pagava uns impostos altíssims. Com és possible que acabarem en esta situació? La resposta és clara: una pèssima gestió. Una gestió amb una despesa totalment descontrolada i uns ingressos sense supervisió.

    Ara estem controlant eixa despesa al màxim. Recaptem el que estableix la llei i sense renunciar a cap ajuda o subvenció de la qual ens puguem beneficiar. També estem cobrant molts pagaments pendents, que en alguns casos poden ser injustos, però és el que marca la legislació. Gastem el mínim possible, però sense abandonar els nostres carrers, els nostres parcs, ni els nostres veïns. Ens devem a la gent i per ella estem treballant.

    El 2016 és el primer any en el qual este equip de govern ha treballat amb un pressupost propi. En ell hem reflectit el nostre programa, però també hem afegit les aportacions d'altres partits. Des que estem en el govern s'han fet moltes coses, des del primer dia, i encara ens queden moltes per fer. Tots poden veure que hi ha un canvi en el tipus de coses que es fan, i també, en la forma de fer-les, mitjançant el diàleg.

    Un canvi que no vé de la ma de noves obres faraòniques, sinó mitjançant obres més grans (camp de gespa artificial) i obres menudes (rotonda, parc caní, pista esportiva camí Vilavella, etc.), d'activitats multitudinàries (festes de San Roc 2016) i d'activitats més discretes (sala d'exposició a la platja, Fira de Pasqua, actuacions complementàries en distints llocs, etc.), d'activitats a la platja ("Moncofa Mar d'activitats", etc.) i d'activitats al poble (Circ, Atraccions, 1a Mitja Marató, Food Arts Street, etc.), de reiniciar obres aturades durant anys (urbanització PAI Magraner, Biblioteca Municipal, etc.) o d'obres noves (camp gespa artificial, carril bici, pàrquing autocaravanes, etc.) i tot açò a la vegada que reduïm impostos (IBI, plusvàlues, escombraries, terrasses, llicències d'obra, i circulació). Incrementem les ajudes socials (els imports efectius de les ajudes a les persones més necessitades a passat de 12.000 euros en 2012 a 50.000 en 2016) i amortitzem deute (3 milions amortitzats en el 2016).

    Però como ja hem dit, no sols es fan coses diferents, també hi ha un canvi en la forma de fer-les, s'escolta la gent i s'intenten donar solucions. Prova d'aquest diàleg va ser l'aprovació per unanimitat dels pressupostos del 2016.

    Ara encarem el nou any 2017. En primer lloc, hem de traure els nous pressupostos endavant. Ja hem tingut tres reunions amb els grups de l'oposició. No plantegem cap gran obra, però sí dos grans projectes estrella: el Taller d'Ocupació i el Pla Director del Clavegueram. Projectes molts necessaris per al nostre poble; el Pla Director de Clavegueram per solucionar problemes endarrerits durant massa temps, i el Taller d'Ocupació, que en cas d'aconseguir, seria el primer per a Moncofa i ens ajudaria a pal·liar el problema de l'atur.

    La resta dels pressupostos es dedicarà a coses menudes que milloren el dia a dia dels nostres veïns. No gastarem 1,5 milions en una piscina inacabada, no gastarem 500.000 euros en projectes relacionats amb el port nàutic, ni tan sols plantejarem un camp de futbol de gespa artificial de 2,5 milions. No tenim eixos diners i no volem endeutar-nos per fer-ho. No inaugurarem més parcs, sinó que els renovarem. No obrirem nous carrers, sinó que millorarem l'estat dels ja existents. Millorarem les instal·lacions esportives, les oficines, el polifuncional, el poliesportiu, etc. Moltes coses, però menudes. Volem continuar abaixant impostos perquè la gent no pague tant, i també mantindré el que tenim per poder fer de Moncofa un lloc millor on viure.

    Creiem que este és el camí. Tots junts, Moncofa va pel bon camí.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir