elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Samuel Falomir Sancho
L´opinió d´un alcorí - RSS

Joves amb ideés

    Aquest cap de setmana, Joves Socialistes del País Valencià, hem dut a terme en la ciutat de Benicàssim una Conferència Política per tal de renovar el nostre discurs i definir les nostres propostes de futur. Ha sigut un èxit en quant a participació, debat i companyerisme, però sobre tot, ens ha servit per redefinir el projecte polític de JSPV. Més de 300 esmenes han sigut debatudes per més de 100 companys. Quasi la totalitat de comarques del País Valencià estaven representades en la Conferència Política.

    Com he explicat en moltes ocasions, joves socialistes no es la organització juvenil del PSPV, som una organització autònoma amb valors socialistes, per això tenim els nostres propis reglaments, els nostres documents polítics, les nostres pròpies ideés i els nostres objectius. Per tot açò, en la Conferència Política hem dit una vegada més que l’actual model territorial no ens agrada, que nosaltres no demanem l’abdicació del Rei, sino que volem que desaparegui la monarquia. Volem un estat 100% aconfessional, federal i republicà. Volem que es modifique l’actual constitució i que es torne a votar. També demanem mesures dràstiques per als corruptes. Exigim la obertura i transparència dels partits polítics. D’altra banda també considerem que este que modificar la barrera electoral del 5% per a que passe al 3%, o que els joves de 16 anys tinguen el dret de poder votar. Sens dubte, un discurs diferent al que defensa el PSOE.

    Molts es poden preguntar, perquè aleshores alguns militants de JSPV també militem en el PSOE, si tenim en alguns casos un discurs tant allunyant?. La resposta es clara, des del immobilisme ni es pot canviar la societat ni es poden canviar els partits polítics. Jo abans de ser del PSOE soc de Joves Socialistes, i per tant, mai defensaré el discurs del PSOE dins de Joves Socialistes, però si que faré lo contrari. Els joves ja no som el futur, els joves som el present, i per això volem participar de les decisions que des del socialisme espanyol es prenen a diari. Per aquest motiu molts també militem en el PSOE, perquè per a canviar-lo devem de fer-ho des de dins i no des de casa.

    La societat actual reclama ideés noves, alternatives diferents a les que s’han defensat fins ara, per això des de Joves Socialistes hem dut a terme aquesta Conferència Política, per a fer propostes de canvi, per a fer propostes atrevides però necessàries, per a plantejar solucions als problemes actuals, en definitiva, hem elaborat un manifest amb propostes i mesures que ens agradaria que foren ateses pel PSPV-PSOE. Des de JSPV reclamem que el partit ens escolte encara més, perquè les nostres propostes estan en la línia del que defensen a dia d’avui molts joves valencians. Tenim clar que en el País Valencià molt prompte hi haurà un canvi polític més que necessari, i nosaltres volem participar en eixe canvi, per això aportarem al PSPV les propostes dels Joves Socialistes.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir