Dijous 26 de Abril de 2018

-'Ontinyent Medieval' inclourà enguany una mostra de tallers i demostracions d'oficis en un soc àrab :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  ontinyent
08/02/2018 | elperiodic.com  

'Ontinyent Medieval' inclourà enguany una mostra de tallers i demostracions d'oficis en un soc àrab

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
• El renovat mercat medieval d'Ontinyent comptarà amb 100 llocs de productes artesans i gastronòmics i nombroses activitats d'animació al cap de setmana del Mig Any Fester

"Ontinyent Medieval" donarà cabuda del 23 al 25 de febrer a una mostra de tallers i demostracions d'oficis en un soc àrab. Es tracta d'una de les principals novetats del renovat mercat medieval ontinyentí organitzat per l'Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers que comptarà amb mes de 100 llocs de productes artesans i gastronòmics i nombroses activitats d'animació en el cap de setmana del Mig Any Fester.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en la presentació d'aquesta activitat que "fer coincidir Ontinyent Medieval amb les celebracions de Mig Any ha estat un canvi encertat, amb el que hem aconseguit una participació més activa de la ciutadania en estes dates. La Societat de Festers entén que la festa s'ha de viure més enllà de la setmana gran d'Agost amb activitats esportives, culturals i concursos; l'Ajuntament ens sumem a aquest esforç amb aquest mercat al que animem a visitar a la població de les comarques veïnes", manifestava.

La regidora coordinadora de l'activitat, Sayo Gandia explicava que "després de dues edicions volem donar una nova forma a 'Ontinyent Medieval' perquè aquest siga més atractiu en tots els aspectes". D'aquesta manera la regidora explicava que es comptarà amb tres espais diferenciats: El barri de La Vila es convertirà en una un "Soc àrab" amb una "Vila d'Oficis" on la ciutadania podrà conèixer com treballaven abans els ferrers, afiladors, esparters i tallistes, entre altres. A més a més es comptarà amb una exposició d'elements de tortura i altra de fotografia festera, cedida per AFO.

La segona zona abastirà l'espai entre la plaça Major i la plaça de Baix, on es comptarà amb més de 100 llocs de venda d'artesania i gastronomia, i finalment el tercer espai serà la "zona jove" ubicada a l'esplanada de Tortosa i Delgado, on dissabte a partir de les 20:30 hores tindrà lloc l'actuació del grup local "Limbotheque". A més a més, es comptarà amb jocs infantils, concursos, demostracions, un assaig dels balls de la Tartuga i l'Àguila i activitats d'animació amb personatges com joglars, bufons o cavallers.

Des de la Societat de Festers, el seu president, José Rafael Sanchis, destacava com "Ontinyent Medieval" enllaça perfectament amb el pregó de les celebracions del Mig Any Fester, "fent unes festes complementàries amb les que poden gaudir tant festers com no festers" incidia.

"Ontinyent Medieval" s'obrirà divendres 23 a les 18:00 hores. A les 19:30 començarà la inauguració oficial amb una cercavila que eixirà del carrer Sant Roc fins a la plaça de Baix on tindrà lloc el pregó de les festes, enguany a càrrec de Vicent Esparza Mollà. L'activitat continuarà oberta dissabte i diumenge de 10:30 a 22:00 hores.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!

RSS elperiodic.com Ontinyent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil