Dissabte 17 de Març de 2018

-La Generalitat farà inversions a Ontinyent en 2018 per valor de 3’7 milions d’euros :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Economía y Negocio -  ontinyent
02/11/2017 | elperiodic.com  

La Generalitat farà inversions a Ontinyent en 2018 per valor de 3’7 milions d’euros

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Generalitat Valenciana té previst invertir en 2018 més de 3'7 milions d'euros en la ciutat d'Ontinyent, segons la proposta de pressupost presentada pel Govern Valencià. Esta quantitat duplica amplament la que es va assignar per a 2017, un extrem que segons l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, "ratifica més si cap el canvi de sensibilitat del Govern que lidera Ximo Puig a les demandes fem des de la nostra ciutat". Rodríguez s'ha felicitat perquè Ontinyent, "després d'estar molts anys oblidada pels governs del Partit Popular ara per fi està rebent l'atenció que mereix per traure endavant projectes bloquejats i necessitats latents. Ontinyent està ara present en els llocs on es prenen les decisions, i això està deixant-se notar", destacava.

Jorge Rodríguez ha comparegut junt a la 1ª tinent d'alcalde i Directora General d'Habitatge de la Generalitat, Rebeca Torró, agraïa a aquesta l'especial esforç inversor de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i vertebració del Territori. Aquest departament destina 1.725.000 a la ciutat, dels que 1'2 milions són per a actuacions de renovació urbana i habitatge, i 525.000 a la primera anualitat de la despesa que les obres d'accés a la ciutat per l'Avinguda de Torrefiel, pressupostada en més de 1 milió d'euros. L'alcalde ha afegit que "el treball de la Consellera Mª José Salvador i la Directora General Rebeca Torró no s'ha quedat en paraules, sinó que s'ha transformat en fets quantificables a la proposta de pressupostos autonòmics", destacava.

En aquest sentit, Rebeca Torró explicava que des de la seua Direcció General s'ha assignat 1.000.000 d'euros per a actuacions de regeneració i renovació urbana al Centre Històric de La Vila. Cal recordar que en 2013 l'anterior Govern Valencià del PP va anular el conveni per construir 25 vivendes protegides al barri Vila, una decisió que l'Ajuntament vam impugnar, i el TSJCV li va donar la raó. "Com que ara l'emplaçament on estaven previstes va estar reurbanitzat, ara des de la Direcció General estem treballant perquè estos diners revertisquen en actuacions de regeneració i renovació d'un barri amb un potencial turístic que pot ajudar a generar més d'activitat econòmica a Ontinyent", destacava Rebeca Torró.

A esta quantitat cal afegir dins la mateixa Direcció General 210.100 euros dins del programa "ARRU Habitatge", que compta també amb aportacions del Ministeri de Foment i l'Ajuntament, i amb el que s'atorguen subvencions tant per a la rehabilitació d'edificis i vivendes com per a demolicions per construir vivendes noves en una àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana delimitada al Centre Històric.

L'Hospital d'Ontinyent ajusta les seues anualitats

En parlar de la resta de partides a la proposta de pressupostos autonòmics, l'alcalde al·ludia als 500.000 euros per a l'anualitat de 2018 per a la creació de l'Hospital d'Ontinyent, l'únic en vies de construcció a la Comunitat Valenciana. La quantitat prevista inicialment s'ha hagut d'ajustar atès que la impugnació del Col·legi d'Enginyers va retardar d'abril a juny l'adjudicació de la modificació del projecte d'obra. Un entrebanc que retardarà
l'inici de l'obra en quatre mesos respecte al que estava previst.

L'alcalde recordava que l'Ajuntament havia adaptat en febrer el Pla General d'Ordenació Urbana als nous usos de la parcel·la adquirida per construir l'Hospital, parcel·la que el Ple de juliol va aprovar cedir a la Generalitat. Jorge Rodríguez confirmava que aquest mateix dijous la Conselleria de Sanitat ha procedit a adjudicar la redacció de la modificació del projecte de les obres per un import de 606.551'16 euros a la UTE Vega-Contell-Martínez Lamela-Leing, SL. A partir d'ara l'adjudicatari disposa de dos mesos per a presentar el projecte bàsic i 5 per a redactar el projecte d'execució. L'alcalde apuntava que "són avanços en un camí, el que ens porta al nou Hospital, al que anem acomplint etapes i superant dificultats". Per a 2019 està prevista una dotació de 10.678.000 euros i 10.793.000 per a l'any 2020.

Els comptes autonòmics també inclouen 349.000 euros de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a l'equipament de residència de discapacitats d'Ontinyent, i 204.000 per a la reforma necessària per posar-la en marxa. Jorge Rodríguez recordava que la Consellera de l'àrea i Vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, li va confirmar el passat mes de maig que la Residència de Discapacitats s'obrirà al primer trimestre de 2018, destacant que "Mònica Oltra ha treballat molt intensament perquè es pose en marxa aquest recurs tan necessari per a moltes famílies, i tot a apunta a que per fi va a ser una realitat", assenyalava.

Altra partida que es destina a Ontinyent és la que suposarà l'aportació de 500.000 euros per a la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, amb seu a Ontinyent, immersa al projecte per crear un "Museu Valencià del Tèxtil 4.0" a l'antiga fàbrica de Revert. Jorge Rodríguez recordava que el propi President de la Generalitat, Ximo Puig, va mostrar el suport del Consell al projecte per crear a Ontinyent aquest espai expositiu de referència autonòmica "i esta aportació mostra amb fets el recolzament del Govern Valencià al treball que s'està realitzant des de la Fundació Museu del Tèxtil", assenyalava.

A més a més, la ciutat rebrà com a ingressos no ordinaris 263.106 euros del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana, i 150.000 euros de la plurianualitat corresponent a 2018 de la Rehabilitació efectuada al Teatre Echegaray.

L'alcalde, per últim, posava també en valor les ajudes ordinàries, com el 1.093.000 euros per al manteniment del Centre Ocupacional i el Centre de Dia de Discapacitats, entre d'altres, concloent que "l'esborrany de pressupostos autonòmics mostra una volta més la sensibilitat del nou Govern Valencià cap a la nostra ciutat i ara el que cal és seguir treballant junts per fer realitat tots estos projectes, molts dels quals van estar bloquejats durant anys", recordava.

 

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
08/03/2018 - Tribuna Naranja
El secuestro del Feminismo
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
08/03/2018 - Chuzos de Punta
Huelga de la mujer trabajadora
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?

RSS elperiodic.com Ontinyent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil