Dilluns 23 de Abril de 2018

-Llum verda als tràmits per a demolir les naus de l’antiga fàbrica de Revert :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  ontinyent
29/09/2017 | elperiodic.com  

Llum verda als tràmits per a demolir les naus de l’antiga fàbrica de Revert

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV) avança en els passos previs a la l'inici de les obres per crear el nou edifici del Museu Valencia del Tèxtil a Ontinyent. El patronat de la FMTCV donava aquest dijous el vist-i-plau a les gestions amb l'Ajuntament de la ciutat necessàries per iniciar la demolició de part de les naus de l'antiga fàbrica de Revert, espai on està previst ubicar aquest espai expositiu de referencia autonòmica a Ontinyent.

L'alcalde d'Ontinyent i President de la FMTCV, Jorge Rodríguez, destacava "l'interès de crear un Museu que conjugue l'exposició divulgativa de peces antigues amb un espai creatiu de futur, que ajude a impulsar la indústria 4.0, el desenrotllament sostenible, l'eficiència energètica i la producció intel·ligent en el clúster tèxtil de la Comunitat Valenciana", manifestava.

Ara s'han realitzat els estudis sobre les naus de l'antiga fàbrica de Revert, de propietat municipal, per tal d'ubicar a la mateixa un "Museu Valencià del Tèxtil 4.0" amb un projecte que es va presentar el passat mes de març al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que el definia com a "especialment il·lusionant per plantejar-se no sols mirant al passat sinó també al futur industrial i a la innovació".

El projecte consta de 3 fases d'un projecte amb un pressupost global estimat de 1'8 milions d'euros, sent la primera d'elles la de demolició, amb un cost de 300.000 euros aportats per l'Ajuntament. A la reunió del Patronat d'aquest dijous es donava constància de la cessió per part de l'Ajuntament a la FMTCV del projecte d'enderrocs. A més a més, aquest dijous es contractava l'assessorament jurídic per a l'elaboració del plec de condicions de la licitació de la demolició dels edificis, que començaria a finals d'enguany o principis de 2018.

Després d'aquesta la segona serà la recuperació de la nau més propera a la Plaça de la Concepció, amb un pressupost de 560.000 euros i un termini estimat entre 2018 i 2019, i finalment la tercera part serà la recuperació de la nau més propera al riu Clariano, amb un pressupost estimat de 860.000 euros. A la reunió del patronat també es tractava l' informe de les gestions realitzades des de les diferents àrees de la FMTCV; la proposta de modificació del pressupost i pla d'actuació de 2017, que inclou una aportació de 59.325 euros per a enguany per part de l'Ajuntament d'Ontinyent; i la la lectura i aprovació de l'acta de la sessió.

Després de més de 20 anys des de la creació de la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, i gràcies a l'impuls rebut des de 2011 pels seus nous responsables, el projecte de creació del museu es reactivava amb la restauració i exhibició provisional dels béns emmagatzemats al Palau de La Vila. Els béns amb cert valor museístic es van dipositar a un espai cedit gratuïtament per Caixa Ontinyent, restaurant-se amb fons d'esta entitat financera i de l'Ajuntament.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Ontinyent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil