elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La nova empresa gestora dels contenidors tèxtils d’Ontinyent donarà roba als Serveis Socials

La nova empresa gestora dels contenidors tèxtils d’Ontinyent donarà roba als Serveis Socials

    La nova empresa gestora dels contenidors tèxtils d’Ontinyent donarà 150 peces de roba anuals als Serveis Socials municipals. És una de les novetats d’un servei que l’Ajuntament treia a concurs a finals de 2015 i que s’ha adjudicat per a dos anys prorrogables a l’empresa Texlimca,S.A., que va presentar la millor oferta i que pagarà a l’Ajuntament un cànon anual de 17.605 euros.

    La regidora de Medi Ambient, Patrícia Folgueras, ha explicat que “fins ara teníem 3 empreses que s'han anat instal·lant sense cap criteri de selecció, segons demanaven permís, i el funcionament de les quals es regulava per convenis. Com que cada vegada més empreses estaven interessades en els prop de 100.000 quilos de roba anuals que es donen a la ciutat, i, al cap a la fi, estan fent un negoci, es va optar per traure un concurs per tal que el servei revertisca en benefici de la ciutat”, exposava.

    Així, el consistori ha procedit a adjudicar l’autorització per l’ús especial de domini públic per a la col·locació de contenidors de recollida de roba a esta empresa, que pagarà
    per la utilització de la via pública 503 euros/contenidor a l’any (fins ara només pagava una de les tres que havien, amb un cànon de 120 euros anuals). Multiplicat pels 35 contenidors model “Wippy” que està previst instal·lar, suposarà un ingrés de 17.605 euros anuals per a les arques municipals, i, a més a més, es dona a l’Ajuntament la possibilitat de disposar de 150 peces de roba anual triades pel propi consistori per a l’atenció a necessitats socials.

    Texlimca també es compromet a dur a terme accions de caràcter social vinculades a les entitats sense ànim de lucre amb les quals col·labora, i que inclouen en altres municipis a Proyecto Hombre, Fundación Amigo, Creu Roja o Càritas. Texlimca a més col·labora amb l’Institut Valencià d’Acció Social (depenent de la Consellería d’Igualtat i Polítiques Inclusives), havent traslladat part de la seua producció de draps de neteja al Centre Especial D’Ocupació d’aquesta entitat, al qual estan adscrites més de 150 persones amb discapacitat majoritàriament psíquica.

    A més a més, explicava Folgueras, “anem a millorar el servei en quant a traçabilitat i transparència en la gestió de la roba, ja que disposarem de la plataforma “recotex”, per la qual disposarem d’una clau d’accés per consultar en temps real i sense cap limitació el volum de roba arreplegada en cada contenidor”. La regidora de Sostenibilitat destacava que “utilitzar estos contenidors estalvia en la replegada i eliminació dels residus urbans, afavoreix la reutilització, i ara, a més, cada ciutadà que deixe roba estarà a més revertint en un major benefici econòmic i social directe per a Ontinyent”, incidia.

    Segons el patró d’aprofitament que consta en l’informe de gestió ambiental dels residus de l’empresa, el 65% de la roba que es replegue es destinarà a la reutilització, el 16% per a reciclatge com a draps de neteja industrial, el 10% a reciclatge com a matèria prima tèxtil, i el 9% per a aprofitament energètic.

     

    Subir