elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent se suma a la campanya mundial de “L’hora del Planeta” apagant la llum en 20 espais públics

Ontinyent se suma a la campanya mundial de “L’hora del Planeta” apagant la llum en 20 espais públics
  • La ciutat se suma a la campanya de World Wildlife Fund per fer una crida a la lluita contra el canvi climàtic

El proper dissabte 19 de març, de 20.30 a 21.30h, l'ajuntament d’Ontinyent s'unirà a milions de persones en tot el planeta per a celebrar l'Hora del Planeta de WWF- World Wildlife Fund, apagant les llums de fins a 20 espais públics durant una hora per a mostrar el seu recolzament a la lluita contra el canvi climàtic.

Si bé l’emblemàtic campanar de La Vila serà el lloc més significatiu, també s’apagarà la llum dels fumerals del tirador, Tortosa i Delgado, El Carril, Façana Carmelites, Palau de la vila i criptoportic; el Pont vell, el de Santa Maria i el de Paduana; l’ Avinguda del textil; l’enllumenat de la muntà que porta a l'institut, a l’estació de ferrocarril i al cementeri; els parcs de Santo Domingo, Ausias March, Glorieta, Vicent Andres Estelles i Mestre Ferrero; la zona verda a prop de la gasolinera del salvador al entrar de la carretera València, la zona verda a prop del escorxador municipal, i el Recinte Firal.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, animava a la ciutadania “a apagar la llum el proper dissabte 19 de març i meditar sobre els excessos de consum energètic que fem al nostre dia a dia”. Per difondre la iniciativa, la regidoria de Sostenibilitat esta repartint enguany punts de lectura amb recomanacions per actuar contra el canvi climàtic, amb accions com apagar llums innecesàries, ajustar la calefacció i l’aire acondicionat, emprar bombetes i electrodomèstics de baix consum, usar el cotxe només quan siga necessari i consumir productes de prop de casa.

En 2015, l'any més càlid des que hi ha registres, més de 260 municipis d'Espanya van apagar els seus monuments més emblemàtics com a símbol de lluita contra el canvi climàtic. A tot el món, van ser més de 7.000 ciutats de 172 països les que van participar.

Subir