elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Oficina Tècnica valida les 108 propostes per a “Ontinyent Participa”

L’Oficina Tècnica valida les 108 propostes per a “Ontinyent Participa”
    MÁS FOTOS
    L’Oficina Tècnica valida les 108 propostes per a “Ontinyent Participa” - (foto 2)

    L’Oficina Tècnica municipal validava la setmana passada les 108 propostes d'“Ontinyent Participa” que ja s’han remés als consells sectorials i que aniran el 20 de gener al Consell de Ciutat, on es decidiran quins són els 10 projectes finalistes que se sotmetran a votació ciutadana.

    Després de la presentació del procés que determinarà en quin ordre s’han d’executar les inversions del consistori en 2016, va tenir lloc la fase de replegada de propostes, un total de 153, de les quals s’han validat 108 i s’han descartat la resta per excedir del pressupost (no es poden sobrepassar els 200.000 euros per actuació) o no s’ajusten a altres requisits (com per exemple ser actuacions sobre les quals l’Ajuntament no tinga competència). Algunes d’estes 108 propostes diferenciades hauran de ser objecte d’una especial valoració pel Consell de Ciutat, en ser vàlides però presentar problemes per a la seua execució.

    Entre les propostes validades destaquen les relacionades amb enllumentat o actuacions urbanístiques en carrers i places, com ara l’asfaltat de terrenys d’aparcament provisional existents a diferents punts de la ciutat; l’enllumenat de l’assagador de la Font Freda des del Col·legi Puresa de Maria fins l’urbanització el Pilar; l’enllumenat del camí escolar segur a l’IES l’Estació; l’ enllumenat del Pont de Sant Vicent i el carrer Flassades; la urbanització de l’Avinguda Daniel Gil des de Martínez Valls fins a Salvador Tormo; o la de la parcel·la situada al carrer Cristòfol Colom enfront el Centre de Dia d’Alzheimer.

    Altres propostes han estat la restauració de la Casa Maians, la recuperació dels “Banys de Don Lisard”; l’adequació provisional com a espai lliure del solar del Ravalet; la realització d’un skatepark, un camp de volei-platja al poliesportiu; o la realització de treballs selvícoles als voltants de l’Ermita de Sant Esteve.

    A més de propostes individuals, associacions de veïns, col·lectius, associacions o col·legis han formulat peticions. L’associació veïnal de Sant Josep proposa el canvi del paviment en les voreres del Carrer Músic Úbeda; l’enllumenat del Pont de Sant Vicent i el Carrer Flassades o l’ampliació de voreres i urbanització dels carrers Salvador Tormo i José Iranzo, entre d’altres. Els veïns de Poble Nou demanen l’adequació dels accessos al Pont Vell; l’Associació de Veïns de Sant Rafel proposa urbanitzar la parcel·la situada al Carrer Cristòfol Colom i el Carrer Josep Cervino; i l’associació de Comerç IN proposa reurbanitzar els carrers Salvador Tormo, José Iranzo, José Simó Marin i Pintor Segrelles.

    Per la seua banda, el Consell d’Esports ha plantejat la substitució de finestres i reparació de goteres a l’edifici antic del poliesportiu; el CFPA Sant Carles demana l’enderroc de vivendes en situació de ruïna situades front a l’escola; i el Centre Excursionista d’Ontinyent proposa rehabilitar la casa forestal de Gamellons i habilitar una senda que conecte les fonts de la Puríssima i el Terròs, així com el Pont de l’Abellar.

    Entre les descartades, es troben algunes que no correspon executar a l’Ajuntament, com ara reformar l’IES l’Estació, o la consonstrucció d'un pas per a vianants que comunique l'aparcament de la corba del Pou Clar amb el paratge. Altres s’han desestimat per la seua complexitat tècnica i administrativa, que requereix gestions per període major a 1 any, com l’obertura d’una via d'accés al mercat municipal des del Carrer la Llosa; i altres per superar sensiblement el pressupost previst, com la construcció d’un nou pavelló al Poliesportiu Municipal; o per no poder executar-se per fases, com ara laconstrucció d'una passarel·la per als vianants entre el Trinquet de Maians i el carrer Rondalla de Rondalles.

    Des del passat divendres i fins al 20 de gener, les propostes preseleccionades seran analitzades pels consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Barris, de Benestar Social, de Cooperació, de Cultura, Escolar, de Joventut, d’Esports), i un representant de cadascun d’aquests consells assistirà al Consell de Ciutat que, com a “consell de consells”, determinarà eixe dia, 20 de gener, quins són els 10 projectes que seran objecte de votació. Del 21 al 29 de gener els proposants dels projectes finalistes podran defensar-los en un acte públic, i s’informarà d’estos projectes i dels llocs on es podrà votar; i finalment, del 1 al 5 de febrer es podrà votar tant telemàticament com en diferents espais municipals quines seran les obres a executar.

    Subir