elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent involucra a la ciutadania en l’elaboració de l’estratègia DUSI per obtenir fons europeus

Ontinyent involucra a la ciutadania en l’elaboració de l’estratègia DUSI per obtenir fons europeus

    El Govern d’Ontinyent ha obert a la participació ciutadana l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI) que el consistori ha de presentar per optar a ajudes europees del programa FEDER.

    La Coordinadora de Territori i 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, han presentat hui la metodologia que es va a seguir de cara a optar a les ajudes publicades al BOE del passat 17 de novembre, d’un màxim de 120 milions euros per a tota la Comunitat Valenciana, dels que el 70% s’adjudicaran en esta primera convocatòria que finalitza el proper 13 de gener.

    Esta metodologia inclou una important aposta per la participació dels veïns i veïnes, un fet que Rebeca Torró explicava que “és fonamental per elaborar una estratègia urbana”. D’aquesta manera, Torró i Úbeda es reuneixen esta vesprada amb representants dels Consells Econòmic i Social, de Benestar Social, de Medi Ambient i Veïnal, així com dels diferents grups polítics municipals, per a donar-los tota mena de detalls al voltant d’aquest procés. A més a més s’ha obert a la ciutadania la possibilitat d’opinar a través d’enquestes i suggerències a la web municipal, www.ontinyent.es.

    Pablo Úbeda incidia en què aquest pla “s’ha de diferenciar del Pla Estratègic de Ciutat la redacció del qual està contemplada als pressupostos, tot i que els avanços que fem al DUSI podrem fer-los servir també al Pla Estratègic”, assenyalava.

    Rebeca Torró detallava que “amb el DUSI més enllà d’identificar actuacions per al seu cofinançament, l’Ajuntament ha de ser capaç d’elaborar una estratègia coherent, equilibrada i amb una visió de llarg termini, i no sols per a abordar problemàtiques específiques”. Esta estratègia girarà al voltant de 4 objectius marcats per la Comissió Europea al marc de “l’horitzó 2020”, que en aquest cas perseguiran fer avanços en TIC (tecnologies de la informació i la Comunicació), patrimoni, inclusió social i una economia baixa en carboni.

    La metodologia per a preparar la convocatòria, per a la que es comptarà amb el recolzament d’una empresa especialitzada, contempla la identificació inicial dels problemes i reptes de la ciutat, fent un anàlisi integral de la ciutat des del punt de vista físic, demogràfic, territorial, competencial, mediambiental, econòmic o social, entre d’altres; i per altra banda també es farà un anàlisi DAFO de fortaleses, debilitats i oportunitats de la ciutat. A partir d’aquesta identificació s’establiran prioritats temàtiques, ja amb objectius específics.

    La coordinadora de Territori explicava que a la web municipal www.ontinyent.es es poden consultar més detalls d’aquest programa i participar omplint les enquestes habilitades i aportant suggeriments.

    Subir