elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent fa públic el detall dels seus ingressos anuals durant 2014

Ontinyent fa públic el detall dels seus ingressos anuals durant 2014

    El Govern d’Ontinyent, a través de la regidoria d’Hisenda, ha fet públic el detall dels ingressos anuals de l’Ajuntament corresponents a 2014. El regidor de l’àrea, Joan Gilabert, explicava que aquest detall està a l’abast de tota la ciutadania a l’apartat de “Transparència Econòmica” de la web municipal www.ontinyent.es , on en breu també es pujaran el detall de les despeses de la liquidació pressupostària de la que es donava compte a la sessió plenària d’ahir dimarts: “volem que la ciutadania tinga accés a tots els detalls de la gestió realitzada, i la millor manera és que puguen consultar de primera ma les dades, que presentem acompanyades de gràfiques, i documents explicatius”, assenyalava.

    D’aquesta manera, el total de la liquidació dels ingressos l’any 2014 ha estat de 26.755.249’97, dels que només el 048% corresponen a subvencions de la Diputació. Gilabert puntualitzava que “les xifres són les que hi ha, i de la Diputació de València només van arribar subvencions a Ontinyent per import de 129.684 euros, malgrat que des del PP pretenguen fer veure el que no es”.

    Al total de la liquidació d’ingressos hi ha més de 130 conceptes diferents, constant a la documentació els més representatius per import, destacant-se que la major part dels ingressos s’obtenen a partir de l’impost sobre béns immobles (IBI) i de la participació en els ingressos de l’Estat, ja que aquests dos conceptes representen més del 58% dels ingressos totals.

    Per altra banda, s’han publicat també les dades al voltant del deute viu a al període 2007-2015, que correspon a l’endeutament amb les entitats financeres calculat a 31 de desembre de cada any. L'Ajuntament ha aconseguit reduir el seu endeutament bancari en 5.084.753,28 d’euros al llarg del període. Quant als interessos del deute viu pagats per l’Ajuntament, després d’haver arribat en 2008 a 768.334,82 Euros, en 2015 la xifra queda per baix de la meitat, 327.211,48 Euros.

    Subir