elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent actua sobre pinars afectats per l’incendi de 1994

Ontinyent actua sobre pinars afectats per l’incendi de 1994
    MÁS FOTOS
    Ontinyent actua sobre pinars afectats per l’incendi de 1994  - (foto 2)

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat l’actuació d’ajuda a la regeneració natural que s’ha estat realitzant des del passat 15 de desembre a 5 hectàrees del terme que es van veure afectades per l’incendi de 1994. En concret, una brigada forestal posada en marxa a través del programa “Ezonai” del Servef (finançada en un 80% amb fons europeus) i formada per 4 persones, ha estat realitzant tasques d’aclariment i poda en pinar de regeneració forta en la zona de Fuset.

    Amb esta actuació, l’Ajuntament ha intervingut en un total de 68 hectàrees de superfície forestal en els últims 4 anys principalment en treballs de conservació, de tasques d’ajuda a la regeneració natural. El regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, ha destacat la importància “d’afavorir i consolidar la recuperació de les serres del terme en un moment clau per al seu futur, perquè l’estat en que es troben el risc d’incendi és molt elevat, i davant les mancances de la gestió forestal de la Conselleria havíem d’actuar”, destacava.

    Els treballs en esta superfície forestal han estat realitzats per un total de 4 brigades, que han servit per donar ocupació a un total de 23 treballadors: 9 en la brigada EMCORP, 4 de la brigada PAMER, 5 del Pla d’Ocupació 2013 del Govern d’Ontinyent, i ara altres 4 de la brigada EZONAI.

    Tasques d’aclariment i poda, desbrossaments, eliminació de pins cremats, repoblacions o creació de franges de seguretat han estat algunes de les tasques dels treballadors d’estes brigades, als que el regidor agraïa “l’excel·lent treball i gran compromís mostrat, realitzant estos treballs tan durs físicament però tan necessaris”, destacava.

     

     

     

     

    Subir