elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La nova gestió rellança el Mercat Medieval amb un increment de visitants del 25% respecte 2013

La nova gestió rellança el Mercat Medieval amb un increment de visitants del 25% respecte 2013
  • Les enquestes als venedors destaquen que les millores introduïdes i la promoció han incentivat les visites

MÁS FOTOS
La nova gestió rellança el Mercat Medieval amb un increment de visitants del 25% respecte 2013 - (foto 2)
La nova gestió rellança el Mercat Medieval amb un increment de visitants del 25% respecte 2013 - (foto 3)

El Mercat Medieval d’Ontinyent ha rebut més de 15.000 visites al llarg dels tres dies que ha estat operatiu en el barri de la Vila, el casc històric de la ciutat, amb un augment del 25% respecte de l’any passat. Aquesta edició de la ja tradicional cita que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent per al cap de setmana de festes ha comptat amb una cinquantena de parades, el doble que l’any passat, i ha apostat per productes de qualitat. Carola Fernández, organitzadora del Mercat Medieval d’aquest any i resident al barri de la Vila, l’ha qualificat “d’èxit”, i ha manifestat que tant els venedors com el públic “molt contents” amb el mercat d’aquest any.

En aquesta tercera edició del Mercat Medieval, que organitza l’Ajuntament d’Ontinyent, l’èxit es pot explicar per l’ampliació del recorregut i de la quantitat de parades, al voltant de cinquanta, així com per les bones temperatures, més fresques que l’habitual calor sufocant de l’agost, que van animar a la gent a eixir al carrer, segons les respostes dels propis venedors a mes enquestes realitzades.

El Mercat també ha comptat amb més difusió i promoció, amb un futllet informatiu que s’ha imprés per primera vegada. A més, han destacat una aposta ferma per productes de qualitat, com és el cas dels productes d’artesania de moltes parades de fusta, ceràmica, fang, cuir o paper, així com de molts establiments d’alimentació que es van concentrar a la plaça de l’Església. Allí els visitants van poder gaudir d’una taverna i de parades de llepolies, formatge d’Aragó, embotit de Salamanca, cervesa artesana o creps.

A banda de les parades d’artesania i alimentació, el Mercat Medieval d’enguany ha comptat amb un programació infantil destacada, amb uns cavallets i un vaixell pirata al Palau de la Vila i una parada on els més menuts van poder practicar el tir amb arc. A més, es van organitzar organitzat diverses cercaviles diàries a càrrec de membres de Batukem, per a amenitzar el Mercat, així com exhibicions de vols d’aus i danses orientals. “El cor del mercat batega al ritme de la seua gent, a qualsevol part d’un mostrador, tant si compres com si véns”, va explicar Rosana Ferrero, la festera mossàrab encarregada del pregó que va inaugurar el Mercat. En el mateix acte, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va declarar que “enguany hem volgut donar un pas més, ja que habitualment eren sempre empreses de fora d’Ontinyent les que organitzaven el Mercat Medieval i aquest any hem tingut la sort de comptar amb col·laboradors de la nostra ciutat”.

 

Subir