elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Presentació del Llibre de Festes i del vídeo promocional de 2014

    El diumenge 27 de juliol a les 12.00 h. en la Sala d’Actes del Centre Cultural de Caixa Ontinyent es va realitzar la presentació del Llibre de Festes i del vídeo promocional d’enguany amb l’assistència de part de la Corporació Municipal, de la Junta de Govern, dels Càrrecs 2014, d’alguns expresidents de la Societat, de representants de diverses associacions cíviques i culturals, dels mitjans de comunicació i de convidats i públic en general que va sobrepassar la cabuda de la sala d’actes.

    L’acte va començar amb música i ball a càrrec del grup “La Colla” i del “Centro de danza Ópera” d’Ontinyent perquè després fóra el president de la Societat, Toni Morales, qui donara la benvinguda i parlara de la importància cultural d’aquest acte al temps que agraïa el treball de coordinació del llibre i la dedicació del consell de redacció i de totes les persones, institucions i empreses que fan realitat aquesta publicació que es converteix cada any en la nostra memòria gràfica i escrita.

    Tot seguit va cedir la paraula al secretari de la Societat, Manolo Requena, encarregat enguany de fer la presentació, que també va comptar amb una projecció de les pàgines que marquen cada apartat del llibre (saludes d’autoritats, els Càrrecs de la Festa 2014, el programa d’actes, les memòries de la Festa, el Museu Fester, el record i homenatge als nostres difunts, els apunts sobre la nostra Festa, el 50 aniversari de l’estrena de la marxa mora “Chimo” del Mestre Ferrero, els Moros i Cristians arreu del món i l’apartat d’història i literatura) i amb dos moments més de música i dansa que precedien el moment en què el president va lliurar el primer exemplar a l’alcalde i, posteriorment, als càrrecs festers de 2014.

    Les paraules de l’alcalde, Jorge Rodríguez, van tancar els parlaments i van donar pas a la projecció de l’espectacular vídeo promocional, que en poc més de 24 hores ha passat de les 8.000 reproduccions en Youtube. El vídeo, editat per la Societat de Festers amb la col·laboració de l’Excm. Ajuntament d’Ontinyent, fa un repàs de l’Ontinyent monumental i paisatgístic així com de moments dels actes festers més significatius de les nostres festes de Moros i Cristians. Com a element excepcional s’ha comptat amb la col·laboració de l’amic de la Societat de Festers i mestre del doblatge Pepe Mediavilla, actor de doblatge de Morgan Freeman i personatges com Gandalf. Les imatges i l’edició del vídeo han estat a càrrec de Rubén Montava i l’equip de Foto Vídeo 9. La coordinació ha sigut de Toni Morales i hi han col·laborat els festers Víctor Fernández i Alejandro Garrido; en l’edició musical hem comptat amb l’ajuda de Jordi Donat. A més de les diverses xarxes socials i la web que utilitzem des de la Societat per a la seua difusió, ja s’ha confirmat que es projectarà en la pantalla gegant del centre comercial Nueva Condomina de Múrcia i també s’està en converses amb l’empresa de sales de cinema Cineápolis per poder projectar-lo abans de les sessions habituals.

    Subir