elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent inicia un cicle d’assemblees ciutadanes per debatre al voltant dels pressupostos de 2014

Ontinyent inicia un cicle d’assemblees ciutadanes per debatre al voltant dels pressupostos de 2014
  • El Consell Veïnal d’Ontinyent aprova un calendari de reunions que es perllongarà fins a novembre

  • L’Alcalde destaca l’aposta del Govern d’Ontinyent per implicar a la ciutadania a la gestió

El Consell veïnal d’Ontinyent ha donat llum verda a la programació d’assemblees ciutadanes que tindran lloc des d’aquest dissabte 28 de setembre per debatre al voltant dels Pressupostos Municipals de 2014, tot i analitzant els capitols II i IV de l’actual Pressupost de 2013 elaborat per la Regidoria d’Hisenda. Aquestes assemblees s’emmarquen dins la línia d’accions marcada pel Govern d’Ontinyent per la regeneració democràtica i la transparència en la gestió, que també han inclòs altres accions com ara l’impuls a la nova Carta de Participació Ciutadana, l’accesibilitat dels pressupostos a través de la web municipal, els actes d’informació pública convocats sobre diverses qüestions, o en el trasllat del saló de plenaris a un lloc plenament accessible per a tothom.

En la darrera reunió del Consell veïnal celebrada el passat dia 18 de setembre es va acordar iniciar el procés per al Pressupost Participatiu del 2014. D’aquesta manera, es van fixar diverses convocatòries per celebrar les assemblees ciutadanes per parlar dels propers pressupostos. La primera d’aquestes assemblees se celebrarà el proper 28 de setembre al Barri del Llombo, més tard se celebraran assemblees al Barri de Sant Rafel(5 d’octubre) i al Barri de Sant Josep (16 d’octubre). En aquestes assemblees es donarà coneixement del pressupost de l’any passat en relació al capítol II i al VI , per tal d’iniciar un procés participatiu en la consignació i priorització de partides dintre dels capítols d’inversions i despesa corrent, així mateix es realitzaran aportacions de cara al pressupost del 2014. Durant el proper mes de novembre es realitzaran jornades informatives amb polítics i tècnics que ja han tingut experiències prèvies en la confecció de pressupostos participatius als seus municipis.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia en que “mai un ciutadà qualsevol havia tingut tan fàcil accedir fins i tot al projecte de pressupostos abans de la seua aprovació”, recordant que a més de poder comprovar en qualsevol moment en què van a gastar-se els diners públics, “des del Govern d’Ontinyent hem apostat des del primer dia per implicar a la ciutadania a la gestió i per aplicar la màxima transparència a tots els àmbits de l’acció de govern”, destacava. El Regidor d’Hisenda, Josep Francés, destacava que “volem uns pressupostos responsables, prudents i compromesos amb l’estabilitat financera de l’ajuntament, però volem també que la plasmació d’aquesta línia encetada de no gastar més del que tenim siga degudament explicada i participada per la ciutadania”. Per la seua banda, el Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, destacava que l’objectiu de les accions empreses “és posar en mans de la ciutadania tots els mecanismes que tenim a l’abast per tal que la ciutadania siga informada i tinga la possibilitat de participar en la gestió municipal, un mecanisme que suposa un major aprofundiment i qualitat en la nostra democràcia, ja que possibilita la partició activa i informada de la ciutadania”.

Després de les Assemblees amb les associacions de veïns, el 24 d’octubre els pressupostos seran tractats en una assemblea amb l’Associació de Mestresses de Casa Tyrius; el 26 d’octubre es farà una Jornada de conferències de tècnics i polítics al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i finalment el 21 de novembre es convocarà el Consell de Ciutat, amb l’objectiu que aquest òrgan puga valorar i dictaminar en desembre els que seran els pressupostos de 2014.

Subir