Divendres 26 de Maig de 2017

-El Certamen de Guitarra d’Ontinyent passa a bienal i serà enguany un Festival amb tres concerts gratuïts :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos

El Certamen de Guitarra d’Ontinyent passa a bienal i serà enguany un Festival amb tres concerts gratuïts

11/09/2013 | elperiodic.com  
recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
• Els guanyadors de la XI edició del “Luys Milan” obrin un programa que inclou les actuacions de músics d’ampla trajectòria internacional
• El Regidor de Cultura anima a la ciutadania a acudir a un esdeveniment “de primera línia i a l’abast de tots i totes”

Ontinyent reprèn aquesta setmana el Certamen de Guitarra Luys Milan, un esdeveniment organitzar per l’Escola de Música Ad Libitum i la col•laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent que adopta enguany el format d’un Festival que inclourà tres concerts d’assistència gratuïta. Així es confirmava hui en una roda de premsa a la que intervenien el gerent de l’Escola de Música Ad Libitum Lluís Muñoz; el Director Artístic del Certamen, Rubén Parejo; i el Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, qui mostrava “el recolzament del Govern d’Ontinyent a esdeveniments com aquest, que ajuden a difondre el nom d’Ontinyent, a atraure visitants d’altres localitats, i a posar el món de la cultura a l’abast de tots i totes amb concerts de primera línia amb entrada lliure”.

Lluís Muñoz explicava que, després d’onze edicions, en esta dotzena no tindrà lloc el Concurs Internacional de Guitarra i les activitats paral•leles que s’organitzen conjuntament amb aquest, ja que aquesta part d’aquesta cita cultural passa a tenir caràcter bienal: “és un canvi important, però que no suposarà una interrupció en la vessant de Festival, ja que gràcies al treball de Rubén Parejo anem a comptar amb tres excel•lents concerts amb periodicitat mensual al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, que també col•labora amb l’activitat”, explicava.

D’aquesta manera, el Festival s’iniciarà aquest mateix divendres 13 de setembre a les 20:00 hores amb el duo de guanyadors del XI Certamen Luys Milán: Haniszewska-Kandulski Duo de guitarra i violí, procedents de Poznan (Polonia), uns artistes que Rubén Parejo definia com a “posseidors d’un estil avanguardista que va agradar molt l’any passat i que tornarem a poder gaudir a la ciutat”, explicava.

La segona actuació serà divendres 4 d’octubre amb els andalusos germans José Manuel i Francisco Cuenca, el “Duo Cuenca”, als quals Parejo definia com “possiblement el millor duet de guitarra i piano del món, únicas a la seua manera de fundir en un estos dos instruments”. El guitarrista del duet, Francisco Cuenca, ha destacat com a solista a orquestres com la simfònica de RTVE; l’Orquestra de Cambra “Reina Sofia”; l’Orquestra Simfònica d’Odesa (Ucrania) o l’Orquestra Simfònica de Carolina del Nord (Estats Units). Com a duet han gravat 7 discos i desenvolupat una ampla carrera artística per 28 països de tot el món, actuant a auditoris com el Carnegie Hall de New York; el Teatre Real de Madrid; el Guitar Palace de Yasato (Japó) o l’auditori Hacettpe d’Ankara (Turquía). Han estat condecorats amb la Medalla Andrés Segovia per la Fundació que porta el nom de l’il•lustre guitarrista.

Finalment, el 15 de novembre serà torn per a la guitarra flamenca de Carlos Piñana, un guitarrista del que Rubén Parejo destacava “l’altíssim nivell i projecció”, que ha actuat en 27 països; ha editat cinc discos com a solista; ha composat, dirigit i interpretat la música d’espectacles per a destacades companyies de ballet i dansa; col•laborat amb artistes com Estrella Morente, Fathy Salama o Miles Jay; i fins i tot composat bandes sonores com la de la pel•lícula “Desnudos” de Juan Manuel Chumilla.

José Antonio Calabuig Oviedo tenia paraules d’agraïment “per a l’esforç i el treball que cada any fa Ad Libitum per mantenir un festival com aquest malgrat les circumstàncies a les que ens trobem” i animava a la ciutadania d’Ontinyent i de tota la comarca “a no faltar a estos tres concerts amb entrada lliure perquè de segur van a ser magnífics”, destacava.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/05/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La manipulación desde los titulares
20/05/2017 - Reflexionando, que no es poco
Después del 21 de mayo y del 39º Congreso
24/05/2017 - Piedras vivas
Es bien sencillo: es “por muchos”
22/05/2017 - Editorial
Y ganó Pedro
25/05/2017 - El Contrapunto
Otra liada de Marzà
24/05/2017 - Tots a una veu
L'escut de Torrevella i lo Rat Penat
24/05/2017 - La Palestra
Preparats per transformar Cocentaina
17/05/2017 - Desde el Congreso
Los PGE ante su Rubicón
19/05/2017 - La columna de Mamen Peris
Barx, un ejemplo de trabajo y honradez
21/05/2017 - Columna de Michel
La suerte ya está echada
23/05/2017 - Picos Pardos
Algo me debo haber perdido…
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil