Divendres 20 de Abril de 2018

-La 2a Setmana de la Ciència: una valoració positiva i una experiència per a repetir :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Ciencia y Tecnología -  oliva
14/02/2018 | elperiodic.com  

La 2a Setmana de la Ciència: una valoració positiva i una experiència per a repetir

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El passat 7 i 8 de febrer el Centre Polivalent es va omplir de continguts acadèmics; quasi 800 alumnes preuniversitaris de diferents disciplines, més de 12 instituts de Secundària de la Safor i la Marina Alta, van recolzar esta iniciativa i van participar en les conferències organitzades pels departaments d'Ocupació i Empresa i pel departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Oliva.

La finalitat de les conferències és apropar als joves a la universitat, despertar-los curiositats i, possiblement, dubtes sobre quines són les disciplines acadèmiques que més es agradaria estudiar o encarar en el seu futur.

Les jornades emmarcades dins de la 2a Setmana de la Ciència, perseguixen crear un espai de formació i informació i generar un debat entre alumne-professor al voltant de la disciplina exposada.

Els alumnes que a hores d'ara estan en primer o segon de batxillerat, o primer o segon dels cicles superiors, per primera vegada interactuen amb professor universitaris i s'intenta reproduir un espai molt semblant al que es trobaran quan arriben a la universitat.

Cal destacar la qualitat de totes les conferències que versaven sobre Economia del Bé Comú (EBC), sobre Ciències Ambientals i Biologia, així com també la professionalitat de tots els ponents.

Per una part l'experiència dels docents universitaris: Vanessa Campos, José Andrés Torrent i Manuel Porcar que han valorat positivament la possibilitat de poder apropar-se a este alumnat i contagiar-los amb els seus coneixements.

Per l'altra, l'experiència aportada per professionals del sector com Miguel Àngel Garcia i del sector empresarial, José Miguel Ribera, gerent d'una de les primeres empreses que ha fet el balanç en la gestió d'EBC.

Però les jornades van seguir per la vesprada destinades a empresaris i públic en general. Oliva vol sumar-se als nous models de gestió econòmica, l'EBC, que aposta per un creixement empresarial estable i alhora posa com a prioritat en la gestió empresarial, la dignitat humana i la sostenibilitat mediambiental.

Rosa Llopis, vicepresidenta de FAES, presidenta d'ACCO i empresària d'Oliva ens va traslladar la importància que tenen estes jornades per al sector empresarial i va donar suport a la iniciativa. Joan Ramon Sanchis va inaugurar la jornada de la vesprada, seguit d'un gestor expert en comercialització energètica, Andrés Montesinos, i per tancar el director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Àlvarez que ens va deixar un amable pensament, l'EBC és una realitat, difícil de posar en pràctica, perquè s'enfronta al model capitalista, però possible i sostenible en el temps.

També ens van acompanyar i ens van transmetre la seua experiència i estima per la gestió urbana Gerar Pasola, expert en la gestió de l'arbrat urbà, i Sara Perales, experta en la implantació de sistemes de drenatges sostenibles urbans (SUDS) en les ciutats, uns sistemes que fan una gestió adequada dels recursos hídrics sense haver de renunciar a implantar espais verds a les nostres ciutats.

Però com en tot cal fer una autocrítica, o millor dit una observació que ens van aportat alguns ponents i que considerem hem de posar en pràctica. Tant la regidora d'Ocupació i Empresa, Rosa Ana Miñana, com la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, consideren que Oliva té un repte per davant; segons han afirmat "Hem d'aplicar totes estes experiències i coneixements que ens han transmés i fer d'Oliva un municipi millor i més amable amb les persones i amb el nostre medi ambient; tenim il·lusió i ganes d'aportar el nostre treball per aconseguir un món millor".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?

RSS elperiodic.com Oliva
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil