elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva celebra la 2a Setmana de la Ciència el 7 i 8 de febrer

Oliva celebra la 2a Setmana de la Ciència el 7 i 8 de febrer

    Ahir, la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, va presentar la II Setmana de la Ciència Oliva 2018, juntament amb la regidora d'Ocupació i Empresa, Rosa Ana Miñana, que s'ha sumat a este projecte per fomentar l'ocupació i l'emprenedoria basat en el model d'EBC.

    Unes jornades enfocades a l'Economia del Bé Comú, Ciències Ambientals i Biologia seran la temàtica d'una setmana carregada d'activitats formatives, dirigides als matins a alumnes de Batxiller Humanístic i Social, Cicles Formatius d'Economia/Empresa i Batxiller Científic, i a les vesprades a empreses, oficines tècniques i públic en general.

    Als matins participaran 10 Instituts de la comarca de la Safor, amb un total d'uns 300 alumnes cada dia. Seran conferències impartides per personal de la Càtedra d'EBC de la Universitat de València, per investigadors del Departament Institut Universitari Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, Enginyers Forestals i Enginyers Agrícoles de la Universitat Politècnica, i també participaran empreses que ens contaran la seua experiència professional basada en una gestió empresarial que aplica el model d'Economia del Bé Comú, un model basat en una economia sostenible i alternativa al model capitalista i als mercats financers.

    A les vesprades seguiran les jornades, concretament el dia 7 de febrer va destinat a empresaris de la comarca, la finalitat és donar a conéixer el model de gestió basat en l'EBC, i la seua implantació en el sector empresarial. Seguint la mateixa línia que al matí, els ponents són personal de la Càtedra EBC de la UV, una experiència professional, de l'empresa Som Energia i inaugurarà la jornada el director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, el Sr. Francisco Àlvarez.

    El dia 8 a la vesprada, són conferències adreçades a tècnics que treballen en projectes de ciutat, siguen tècnics municipals o oficines tècniques, és a dir aquells gestors responsables de dissenyar les nostres ciutats. S'aposta per un model de gestió sostenible amb el medi ambient i que valore els recursos hídrics i també una adequada gestió de l'arbrat. Estes conferències van a càrrec d'empreses amb una llarga trajectòria empresarial i molta experiència en projectes de ciutats sostenibles.

    Durant les jornades estarà oberta l'exposició "La més neta del mediterrani", que ens explica la necessitat de reciclar i els beneficis que suposa per al nostre medi ambient fer una adequada separativa dels residus que generem.

    Les jornades s'organitzen amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, la Càtedra d'EBC de la Universitat de València, el Consorci per a la gestió de residus (COR), una agrupació ecologista que agrupa diferents col·lectius com ara Amigos de la Tierra, Ecologista en acción i Retorna i que manté actiu un portal web lamesnetadelmediterrani.org, el qual fa una aposta ferma per tal que la Comunitat Valenciana siga la més neta del Mediterrani.

    Pujar