Diumenge 18 de Març de 2018

-'Vivim i contem el Raval' es consolida en l’agenda cultural d’Oliva :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Agricultura -  oliva
23/01/2018 | elperiodic.com  

'Vivim i contem el Raval' es consolida en l’agenda cultural d’Oliva

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

"Els barris del Raval i del Pinet acullen aquest dissabte, 27 de gener, la 5a edició de 'Vivim i contem el Raval', itinerari teatralitzat basat en les famoses llegendes que va recopilar Doménec Morell". Així ho ha anunciat Enric Escrivà, regidor de Cultura, Música i Biblioteques, en companyia del director de l'Escola Municipal de Teatre, Cèsar Monsonís, i Maria José Canet i Esther Peiró, que coordinen l'activitat des del Servei de Biblioteques.
La ruta arrancarà a les 10.30 h des de la Biblioteca Tamarit, i serà conduïda per Rodamón en acció, que explicaran diferents curiositats històriques al llarg del recorregut, centrant-se en la forma de vida i els costums dels habitants del Raval entre els segles XV i XIX.

15 alumnes de l'escola ompliran els espais suggerits per les associacions veïnals per donar vida a alguns dels personatges del llibre "Dotzena i mitja de llegendes del Pinet". A les 11.00 h, el carrer Les Tendes reviurà la llegenda de "El moro Camacho"; a les 12.00 h, el pou d'Alzina serà l'escenari de "Roc i les tres bacores"; i per últim, a les 12.45 h, "Benifiguis i la figuera màgica" ficarà el teló en la plaça de Vista Hermosa.

Com a novetat d'enguany, a les 11.30 h al Fossar de Sant Roc, es projectarà el curtmetratge basat en la llegenda de "El sabater i les ànimes", resultat del taller de cinema 'Llums, càmera, acció... es roda!', que van dirigir en 2017 Ana Canet i Vicent Llodrà amb la intervenció de xiquets i xiquetes d'Oliva. La proposta tindrà continuïtat enguany amb un nou taller que s'impartirà els dies 10 de febrer i 4 de març a la Biblioteca Tamarit, i per al qual es busquen actors i actrius d'entre 9 i 11 anys. Els interessats a participar poden inscriure's en qualsevol de les dues biblioteques, Tamarit o l'Envic.

El cartell de 'Vivim i contem el Raval' ha sigut realitzat per Bernat Moreno, autor de la guia "Oliva il·lustrada" que ha fet servir una de les imatges més representatives de la zona, la del carrer La Hoz.
Escrivà ha agraït la col·laboració dels veïns del Raval, del Raval-Gerreria, del Pinet i del Romaní, així com de la junta de festers del Crist, "per confiar de nou en una proposta que es consolida com un homenatge tant al barri del Raval com a la figura de Doménec Morell, i que ens permet, a més a més, ampliar l'oferta cultural a totes les bandes de la ciutat de manera lúdica i participativa".

Finalment, Monsonís ha descrit com una experiència única el fet d'actuar a peu de carrer en un barri tan emblemàtic i acollidor com el Raval, i ha convidat la gent del poble a compartir l'activitat en família i gaudir del treball conjunt de l'Escola de Teatre i el Servei de Biblioteques.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
11/03/2018 - Piedras vivas
Una Madre muy mujer
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
15/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
Por incapacidad manifiesta: hay que acabar con el independentismo
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?

RSS elperiodic.com Oliva
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil