Dijous 23 de Novembre de 2017

-Una jornada al voltant de la compatibilitat entre dunes de la Safor i usos recreatius :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Medio Ambiente -  oliva
27/10/2017 | elperiodic.com  

Una jornada al voltant de la compatibilitat entre dunes de la Safor i usos recreatius

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La regidora de Turisme i Platges, Mireia Morera, i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, han presentat aquest matí en roda de premsa la jornada tècnica "Conservació de dunes i usos recreatius" que es desenvoluparà a l'Ajuntament d'Oliva el pròxim 3 de novembre.

A la jornada han estat convidats a participar els alcaldes, regidors i tècnics municipals dels diversos municipis de la comarca que disposen de cordó dunar al seu litoral. A més, també participaran interlocutors mediambientals i empresaris turístics d'aquestes localitats.

La seu de la jornada s'ha decidit que siga Oliva perquè "és la ciutat que alberga les millors comunitats dunars del Lloc d'Interés Comunitari (LIC) «Dunes de la Safor» (aproximadament, el 50% de les dunes a la comarca). D'altra banda, l'existència de vora 10 km de platges, constituïx un indubtable atractiu turístic" assenyalava la regidora Imma Ibiza.

La Jornada, centrada en este terme municipal, però d'interés per a tots els inclosos en el LIC, "té com a objectiu buscar la manera de compatibilitzar la conservació d'hàbitats i espècies amb l'ordenat ús turístic. Per a això, es considera necessari compartir la informació ambiental amb els interessos locals en busca d'acords que puguen plasmar-se en el condicionat de les Instal·lacions Temporals (IT) en platges i arreplegar-se en la Norma de Gestió del LIC. Així mateix, és de vital importància per a la qualitat turística i l'estabilitat dels empresaris del sector consensuar amb les administracions superiors unes pautes que ens permeta planificar la gestió de les platges del nostre litoral a llarg termini" explicava la regidora Mireia Morera.

Els ponents seran del Servei de Vida Silvestre (Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural) i de la Demarcació de Costes (Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient). La jornada s'enregistrarà i es retransmetrà en directe a través del canal Youtube de l'Ajuntament d'Oliva.

PROGRAMA

- 11.00 hores: Presentació jornada
- 11.30 hores: "El Corriol camanegre en les Dunes de la Safor i l'afluència turística. Buscant la coexistència". Servei de Vida Silvestre.
- 12.15 hores: "Previsió de regulació d'usos en la Norma de Gestió del LIC «Dunes de la Safor»". Servei de Vida Silvestre
- 13.00 hores: torn obert de paraula.
- 14.00 hores: cloenda de la jornada

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
22/11/2017 - La Palestra
Hagamos historia
21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
22/11/2017 - Raons i paraules
Papa Francesc: “Tarancón va ser gran”
20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil