Dimecres 21 de Febrer de 2018

-Hui s'han reiniciat les obres d'urbanització del sector Aigua Blanca IV :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  oliva
12/09/2017 | elperiodic.com  

Hui s'han reiniciat les obres d'urbanització del sector Aigua Blanca IV

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

A les 13.30 h. del dimarts 12 de setembre s'ha signat l'acta de replanteig, entre la direcció facultativa, l'empresa contractista i els serveis tècnics municipals. Aquest és el document que dóna inici oficial a les obres de finalització del sector, que tenen una previsió de duració de 12 mesos.

Ahir, dilluns 11 de setembre, es va signar el decret d'aprovació del Pla de Seguretat i Salut en el Treball de les obres de finalització de la urbanització del sector Aigua Blanca IV. Amb aquest document es va poder aperturar el Centre de Treball, pas previ i imprescindible per a l'inici d'unes obres d'aquestes característiques.

D'aquesta forma finalitzava tota la tramitació necessària per a poder fer realitat el reinici d'unes obres que porten paralitzades des de novembre de l'any 2007 (oficialment, des de l'11 de gener de 2008), fa quasi 10 anys.

Per això hui, complida tota la tramitació pertinent, s'ha pogut realitzar la preceptiva visita de comprovació de les obres per part de l'empresa contractista (Elecnor SA), la direcció facultativa (TES SL), el coordinador de seguretat i salut (Pedro Díaz) i els serveis tècnics municipals. Amb posterioritat a la qual s'ha signat l'acta de replanteig, document tècnic que dóna inici oficial a les obres, que, d'acord amb el contracte, hauran d'estar finalitzades quan es complisca un any des de la signatura d'esta acta.

Donada la importància històrica que té aquest fet per a la ciutat d'Oliva, l'equip de govern ha volgut estar present en el mateix, acompanyant als tècnics en la visita a les obres.

No debades, per arribar a aquest punt ha estat necessari fer molts passos previs que desferen el nus que ha bloquejat durant anys (10) aquest moment. El més significatiu, per posar un exemple il·lustratiu i recent, l'aprovació totalment extemporània del Pla Parcial del sector el passat 27 d'octubre de 2016 (!). En juliol de 2004 es va aprovar el projecte de reparcel·lació del sector, en novembre de 2006 començaren les obres (que els propietaris del sector van pagar entre 2006 i 2008), però el Pla Parcial, instrument de planejament necessari i imprescindible, no es va aprovar quan tocava. Es va haver d'aprovar 14 anys després de l'aprovació del projecte d'homologació, i després d'estar ja redactat i aprovat (sense efecte, per aquest motiu) el nou text refós del modificat del projecte d'urbanització per a la finalització de les obres del sector.

Així, el passat 17 de maig de 2017, després d'haver salvat multitud d'obstacles, es publicava al BOP l'anunci de la licitació de les obres de finalització de la urbanització del sector Aigua Blanca IV. Una vegada finalitzat el termini per tal que les empreses presentaren les seues ofertes i realitzats els pertinents tràmits valoratius, finalment va ser Elecnor SA la contractista encarregada de dur a terme les obres.

Quan i per què es van paralitzar les obres

Les obres del sector Aigua Blanca IV van començar en novembre de 2006 i, un any després del seu inici, van ser paralitzades pel contractista (Midascon). L'11 de gener de 2008 es va signar l'acta de suspensió de les mateixes (que portaven paralitzades des de novembre de 2007). El motiu de la paralització va ser que no estava elaborat el modificat de projecte que la direcció facultativa venia demanant des del principi de les obres.

L'elaboració del modificat es va allargar molt, l'empresa contractista va entrar en concurs de creditors, el jutge del mercantil va retenir la possessió de les obres. I tot això, sumat a multitud d'errors, com ara: l'absència de contractes amb els projectistes i la direcció facultativa, haver iniciat les obres sense tindre signat conveni amb Iberdrola, les discrepàncies entre els diversos projectes d'instal·lacions elèctriques, haver practicat una liquidació completament irreal de les obres, o haver obviat l'aprovació del Pla Parcial del sector, etc., han demorat durant anys la represa de les obres d'aquesta urbanització.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)

RSS elperiodic.com Oliva
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil