Dilluns 18 de Desembre de 2017

-Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sanidad y Salud -  oliva
24/08/2017 | elperiodic.com  

Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Oliva intensifica els tractaments davant la recent plaga de mosquits, provocada pel grau d'humitat i l'aigua estancada, a causa de les últimes pluges del mes d'agost.

Des de la Regidoria de Salut Pública s'informa que estem davant d'una eclosió de plaga de mosquits.

Les últimes pluges del mes d'agost, i la calor, han afavorit el caldo de cultiu ideal per tal que es reproduïsquen les larves, tant del mosquit comú com del mosquit tigre.

Davant d'aquesta situació, el Departament de Salut Pública informa que, s'intensificaran els tractaments en totes aquelles zones on s'haja quedat aigua estancada, i també en séquies i bassots arreu del terme municipal.

Cal recordar que el tractament del mosquit comú és molt diferent del tractament del mosquit tigre. El primer es tracta fumigant les zones més idònies on dipositen les larves els insectes, séquies, bassots, etc. I el segon el tractament s'aplica directament sobre els embornals de les aigües pluvials.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública, fa una crida a la participació de la ciutadania i recorda que cada persona pot col·laborar des de sa casa per a combatre el mosquit tigre, sols cal aplicar els consells que s'han dit moltes vegades: s'ha de controlar que al nostre voltant no hi haja aigua estancada en xicotetes quantitats.

Per altra banda s'aconsella ser preventiu, si estàs prop de zones humides o aigües estancades, que al terme municipal d'Oliva és bastant usual, aplicar-se un repel·lent o portar vestimenta adequada, com ara pantalons llargs i mànega llarga.

Recordar que Oliva, el seu terme municipal, és tot ell un aiguamoll on tenim nombroses canalitzacions que porten aigua: séquies, maneguetes, bassots, bases de reg, files... Malauradament, a causa de la sequera que patim any rere any, moltes de les canalitzacions continuen tenint aigua, però aigua estancada; l'aigua ja no corre amb la mateixa fluïdesa que fa uns anys i això provoca, entre altres problemes, el caldo de cultiu favorable a la reproducció dels insectes.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament està intensificant els tractaments però també es recomana prevenció i col·laboració per part de la ciutadania.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

17/12/2017 - Chuzos de Punta
Dulce Navidad
17/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
Los límites de las verdades
18/12/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Algunos se piden un concejal como regalo de Navidad
18/12/2017 - Picos Pardos
Benimámet ¿ciudad educadora?
14/12/2017 - Piedras vivas
Luces de Adviento
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil