Diumenge 22 de Abril de 2018

-El pròxim 4 d'agost s'organitzarà una nova edició del Dia del Sereno a la platja d'Oliva :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  oliva
28/07/2017 | elperiodic.com  

El pròxim 4 d'agost s'organitzarà una nova edició del Dia del Sereno a la platja d'Oliva

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Les regidories de Joventut i Medi Ambient organitzen el pròxim divendres, 4 d'agost, una nova edició del Dia del Sereno. Aquesta activitat està dirigida al col·lectiu més jove de la nostra ciutat i està previst una participació al voltant de 600 xiquets/es.

Aquesta tradició es commemora en aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d'aquest any es duran a terme a la platja d'Oliva, als voltants de la posta de la Creu Roja a la zona d'Aigua Blanca.

La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 hores.

"Amb aquesta activitat busquem aprofitar el temps lliure dels xiquets/es en la temporada d'estiu i retrobar tradicions populars a la nostra platja; Aquesta activitat a més de presentar un caràcter lúdic, també impulsa el treball en comú i la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen l'elaboració conjunta dels diversos "fanalets". Destaca el regidor de joventut, Àlex Salort.

Al voltant de les 20.30 hores es realitzaran tallers pràctics per decorar el fanalets.

A partir de les 21.00 hores està previst que tots els participants en aquest Dia del Sereno assagen les cançons típiques i pròpies d'aquesta tradició. Al voltant de les 21.30 es realitzarà una cercavila de tots els participants, acompanyats per música, per diversos carrers de la platja d'Oliva i que finalitzarà a l'Avinguda de la Mar Mediterrània.

L'únic requisit per participar en el Dia del Sereno és portar una cullera i un ganivet per confeccionar el sereno. "Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu sereno. Es tracta d'una activitat on els xiquets i també els pares gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos i la gent gran perquè recorden la seua infància.

És una manera de retrobar la tendra infància dels més majors i aprendre a confeccionar part dels més menuts, el tradicionals fanalets.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M

RSS elperiodic.com Oliva
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil