elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Oliva estalviarà 289.583 euros al substituir un prèstec contractat l’any 2012

Oliva estalviarà 289.583 euros al substituir un prèstec contractat l’any 2012

    La tinent d’alcalde delegada d’Hisenda, Ana Morell, ha donat a conéixer que l’Ajuntament d’Oliva s’estalviarà 289.583 euros al substituir un prèstec contractat l’any 2012 per un altre amb un menor tipus d’interés i molt més favorable per a les arques municipals.

    “Amb aquesta modificació no es canvia el nivell d’endeudament de l’ajuntament que es manté per baix del 60%. Vull recordar que el llímit legal màxim és del 110%, per tant, ens trobem económicament molt millor que gran part d’altres administracions locals. Esta situació ha estat possible gràcies a la gran gestió portada a terme des del departament d’Hisenda en estos anys on ha primat el criteri de prudència i de control de la despesa. Això ha portat a garantir l’estabilitat presupostària i la sostenibilitat econòmica de les arques municipals.” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

    Aquesta proposta aprobada per l’Ajuntament d’Oliva requereix de l’aprovació definitiva del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

    Cal recordar que la contractació del prèstec el 22 de maig de 2012 per una quantía de 2,6 milions d’euros va ser concertada a través del Fons per a la Financiació per al Pagament de Proveïdors Municipals amb euribor més  diferencial del 3,85%.

    A partir d’esta modificació, i segons informe d’Intervenció de l’Ajuntament d’Oliva, eixe diferencial passa al 0,99% pel que s’estima un estalvi de 289.583 euros en esta nova operació a llarg termini.

    Subir