elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014

Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014
    MÁS FOTOS
    Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014 - (foto 2)
    Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014 - (foto 3)
    Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014 - (foto 4)
    Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014 - (foto 5)
    Mig Any de Moros i Cristians d'Oliva 2014 - (foto 6)

    El passat diumenge dia 9 de Febrer, Oliva va gaudir dels putxeros de Mig Any de les Festes de Moros i Cristians. El dia començà amb la “diana” a les 8h00 del matí, on la pólvora fou la protagonista. Els arcabussos recorregueren la ciutat acompanyats per la música i els festers.

    Al llarg del matí anaren coent-se els caldos i putxeros, tot intentant fer el millor per poder aconseguir el preuat cullerot.

    A les 12h30 es repartiren els premis de Dibuix Infantil, Cartells i Fotografia.

    Al Concurs de Dibuix Infantil en la categoria A, els premiats que recolliren el seu premi foren: Claudia Tomàs Barreres (1er premi), Carla Borja Pons (2on premi) i Júlia Gregori Sabater (3er premi).

    A la categoria B els premiats foren: Gerard Roig Cléries (1er premi), Noah Calafat Sanchis (2on premi) i Neus Sendra Navarro (3er premi).

    Al Concurs de Fotografia, els dos premis tant a la categoria de “Blanc i Negre” com a la categoria de “Color”, foren per a la mateixa persona, Marie Rodier.

    S’entregaren també els premis als cartells guanyadors d’aquest any, que com ja s’havia anomenat anteriorment, els premiats foren: “Història, Guerra i Pau” de Juanjo Bertomeu Penalba per la categoria de Cartell Local, mentre que per al Millor Cartell fou “Sentiments” de David Cabrera Cardona.

    Després de l’entrega d’aquestos premis, el jurat encarregat d’avaluar els putxeros d’aquest Mig Any, donaren el seu veredicte. La puntuació final estigué molt renyida. Les Filades Marràqueix, Mosqueters, Pirates, Tuaregs, Contrabandistes, Almoràvits, Tàifes, Mudejars, Jaume I i Moriscos aconseguiren el seu premi de participació en ordre ascendent sent els guanyadors finals els següents:

    -Premi per a la Millor Presentació per a la Filà Masers.

    -Premi a Millor Putxero de Mig Any de les Festes de Moros i Cristians de 2014 per a la Filà Corsaris.

    Després de tot un matí de festa, xaranga, trons d’arcabusseria i premis, les filades continuaren la festa cadascuna per la seua banda.

    Subir