Dilluns 23 de Abril de 2018

-Marina Albiol reclama major coordinació entre administracions per combatre el despoblament rural :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  general
03/01/2018 | elperiodic.com  

Marina Albiol reclama major coordinació entre administracions per combatre el despoblament rural

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol exigeix "major coordinació entre el Consell, el govern central i la Comissió Europea per posar en marxa polítiques efectives que frenen el despoblament de les àrees rurals del País Valencià, la pèrdua de terrenys de cultiu i l'abandonament del sector agrícola tradicional". A més, reclama "un major control dels fons europeus dedicats a l'àmbit rural", ja que "s'està demostrant clarament que els mecanismes que han de millorar la cohesió territorial estan fallant".

Arran les diferents dades que s'han anat coneixent els darrers dies al voltant d'aquestes qüestions, que apunten a un major despoblament, a una alarmant pèrdua de terres de cultiu i a un progressiu abandonament i envelliment dels treballadors del sector agrari, Albiol subratlla que "tots aquests factors estan relacionats, i a més cal relacionar-los amb les polítiques econòmiques que dicta Europa i que impulsen l'agroindústria en detriment del sector tradicional i els xicotets productors".

La portaveu d'EU a Brussel·les a més recorda que la Unió Europea té línies de fons dedicades precisament a combatre el desequilibri territorial: "Els fons FEDER, i el segon pilar de la Política Agrària Comuna destinen ajudes i subvencions al desenvolupament rural, però sembla que no s'està actuant amb l'eficàcia que reclama una situació cada vegada més greu", de forma que "caldria una revisió de les línies d'actuació, i alhora revisar a què es destinen tots aquests fons i si s'estan gestionant bé".

Per a Albiol, "el fet que en un any tinguem 582 noves hectàrees improductives, junt a l'abandonament de l'activitat de cinc agricultors cada dia, i a la pèrdua d'habitants de molts pobles menuts, són xifres que ens fan constatar el greu problema i que haurien de moure a les tres administracions responsables a actuar ja de forma coordinada i efectiva".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil