Dimecres 21 de Març de 2018

-La Conselleria de Justícia organitza 24 cursos de valencià per al personal dels jutjats :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Justicia -  general
14/12/2017 | elperiodic.com  

La Conselleria de Justícia organitza 24 cursos de valencià per al personal dels jutjats

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha ampliat a 24 els cursos de coneixement de valencià per al personal de l'Administració de Justícia de la Comunitat Valenciana i ha estés als jutjats d'Orihuela, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Gandia i Paterna la iniciativa formativa.

Així es completa la oferta existent a altres seus judicials de les tres províncies com ara al Palau de Justícia d'Alacant, la Ciutat de la Justícia de València i els complexes jurídics de Castelló, Elx, Benidorm, Vinaròs i Torrevieja.

Un total de 412 persones (de les més de 3.000 que conformen la plantilla autonòmica) s'han apuntat als diferents cursos ofertats pel departament de Justícia. A les seus judicials d'Alacant s'han inscrit un total de 224 treballadors en 14 cursos, seguit de les de València amb 119 inscrits en 10 cursos mentres que a Castelló s'han apuntat 69 a cicles formatius.

El secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, ha destacat "l'elevat nombre d'alumnat als huit cursos del nivell C2 (l'antic Grau Superior) amb 154 alumnes, una xifra que pràcticament iguala la dels 174 inscrits als 10 cursos de nivell C1 (l'antic Grau Mitjà)" i ha mostrat "la seua satisfacció per la incorporació de cinc noves seus judicials al catàleg de cursos, amb la qual cosa, per primera vegada, tenim dos seus situades en zones de predomini lingüístic castellà com són Torrevieja i Orihuela".

Puchades també ha remarcat que l'objectiu del Consell és "garantir els drets lingüístics de les persones valencianoparlants davant l'administració de Justícia" i aconseguir l'augment de la presència del valencià al món judicial.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil