elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Justícia crea una comissió per avaluar el servei que presten les mútues d'accidents de treball des de 2013

Justícia crea una comissió per avaluar el servei que presten les mútues d'accidents de treball des de 2013

    La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha constituït la comissió d'avaluació de les prestacions assumides a l'any 2013 per les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social en relació amb el personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat.

    El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha destacat que la comissió "demanarà a tots els sectors afectats opinions, suggeriments i informació suficient que fonamente qualsevol decisió futura a adoptar i evitar qualsevol indici d'arbitrarietat" i, posteriorment, presentarà un informe en un termini màxim de sis mesos des de la seua constitució. És a dir, abans del 9 de novembre d'enguany.

    L'òrgan està integrant per Puchades, que presideix la comissió d'avaluació, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, com a secretaria de la mateixa. Figuren com a vocals la directora general de Justícia, Verónica López; el director general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Justo Herrera; el director general de Centres i Personal Docent de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Ximo Carrión; el director general de Pressupostos de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, José Moreno; la directora general de l''Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), Cristina Moreno, i la persona titular de la direcció de la Inspecció General de Serveis de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

    A més, també formen part de la comissió els representants dels sindicats d'UGT-PV, Intersindical Valenciana, CCOO-PV, CSIF i FSES. Al respecte, cal recordar que la Mesa General de Negociació I de Personal Funcionari, Estatutari i Laboral I de la Generalitat va acordar, en la seua reunió del passat 23 de desembre de 2016, la constitució d'una comissió per a avaluar la possible reversió de les prestacions assumides per les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social.

    Al mateix temps, les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social també seran citades a les reunions perquè presenten la documentació pertinent acreditativa del servei, a fi de la seua avaluació per part de la comissió i complir els objectius encomanats a aquesta.

    La resolució de creació de la comissió publicada el passat dia 19 al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) respon "a la sensibilitat mostrada en l'esmentada mesa de negociació per les organitzacions sindicals, assumpte en què també és imprescindible comptar amb l'opinió d'altres departaments de la Generalitat afectats per qualsevol decisió que s'adopte en la matèria".

    Pujar