elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

4 d'Abril: Votacions famílies Jornada Escolar per al curs 2017-2018

    El dimarts 4 d'abril es duran a terme les votacions per a un possible canvi de jornada escolar en tots els centres autoritzats a tal efecte.

    La jornada de votacions s'inciarà a les 9:00 i les meses hauran d'estar obertes un mínim de 10 hores i un màxim de 14 hores. Per tant, la jornada de votacions finalitzarà entre les 19:00 i les 23:00

    Els resultats provisionals del territori i per províncies es faran públics mitjançant un comunicat de premsa durant el dimecres 5 d'abril.

    Cal recordar que votaran les famílies d'un total de 326 escoles. D'aquests centres, 97 pertanyen a les comarques d'Alacant, 162 a les de València i 67 a les comarques de Castelló.

    Mares i pares participants

    Cada mare i cada pare (o tutor legal) comptarà amb un vot en aquest procés. Pel que fa a les famílies monoparentals, aquestes persones tindran dos vots que emetrà una sola persona censada.

    Les mares i els pares de l'alumnat han pogut emetre el seu vot per correu certificat al centre educatiu abans del 4 d'abril .

    També es podrà delegar el vot quan es demostre que és per una situació excepcional com per exemple per malaltia o perquè s'està de viatge eixe dia. En aquest cas el sobre es lliurarà al director o directora del centre, que expedirà un document amb un rebut com a justificant de l'entrega i, elaborarà una relació detallada amb el nom i cognoms de les persones votants que serà lliurada a la mesa de votació, junt amb tots els sobres, abans de l'escrutini. S'elaborarà també un llistat que incloga els sufragis per correu.

    Cal l'obtenció de 55% de vots favorables de la totalitat del cens per tal que el resultat siga favorable a la modificació de la jornada.

    La mesa de votació estarà integrada pel director o directora del centre, que actuarà de president/a, i dos pares, mares o tutors d'alumnes, designats per sorteig, actuant de secretari el de menor edat.

    Pujar