elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marina Albiol es compromet amb Las Kellys a impulsar a Brussel·les les seues reivindicacions

Marina Albiol es compromet amb Las Kellys a impulsar a Brussel·les les seues reivindicacions
    MÉS FOTOS
    Marina Albiol es compromet amb Las Kellys a impulsar a Brussel·les les seues reivindicacions - (foto 2)

    La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha mantingut una reunió a Benidorm amb representants de Las Kellys, l’associació autònoma de cambreres de pisos que lluita pels drets de milers de dones que treballen al sector hostaler, em la majoria dels casos en unes condicions laborals pèssimes. Albiol, arran l’encontre, s’ha compromés a “treballar per aconseguir que les reivindicacions d’aquest col·lectiu arriben a l’Eurocambra, impulsant així la causa d’aquest col·lectius de dones valentes que estan fartes de veure com es retallen els seus drets i com empitjoren les seues condicions de feina, mentre que les cadenes hoteleres augmenten els beneficis i es congratulen de les altes taxes d’ocupació i de les elevades xifres de negoci”.

    Des que l’associació Las Kellys va nàixer, s’han donat a conèixer els problemes de condicions laborals d’aquestes treballadores: la minva dels seus drets laborals en irrompre al sector les empreses ‘multiservei’; els freqüents casos d’assetjament; les malalties que es deriven de la feina i que no estan reconegudes com a tal; l’absència de dret a la conciliació laboral o de protecció a les embarassades; l’estrès per la càrrega de treball a què són sotmeses... “Sense dubte, es tracta d’una de les especialitats laborals que pateix unes de les pitjors condicions, en un sector que a priori hauria de tindre especial cura de la qualitat dels seus serveis. Sembla que de forma sistemàtica s’està implantant a les cadenes hoteleres un model d’externalització de la feina de cambreres de pisos, que està perjudicant encara més les condicions que per regla general ja eren autènticament impresentables. Com a mostra, les 109 infraccions detectades durant el 2015 a la província d’Alacant en la contractació d’aquestes empreses externes”.

    Marina Albiol assenyala que la delegació d’EU a Brussel·les estudia els possibles incompliments de directives i normatives europees de cara a preparar accions parlamentàries per a aconseguir que l’Europarlament puga contribuir a posar fi a aquests abusos: “Encara hem de preparar bé les iniciatives, però com a mínim hem de denunciar una realitat que no pot continuar sent el dia a dia de centenars de milers de dones”.

    La portaveu d'Esquerra Unida a l'Europarlament Marina Albiol, després de presenciar el debat estructurat entre Comissió Europea i representants de l'Eurocambra al voltant de la possible suspensió d'ajudes als estats espanyol i portugués per haver superat el sostre de dèficit, considera que "de cap manera hauria de produir-se aquesta suspensió de fons europeus, i més en dos territoris on les ciutadanes i ciutadans ja estan patint en gran mesura les conseqüències de retallades imposades per unes polítiques austericides i ultraliberals en favor dels interessos econòmics i financers".

    Ahir es produïa un debat en què, exceptuant els comissaris, pràcticament tots els representants de l'Europarlament que van prendre la paraula van expressar el seu rebuig a la possibilitat de suspendre fons. Cal recordar que aquesta amenaça de suspensió naix de les sancions a Portugal i l'Estat espanyol per haver rebassat un sostre de dèficit públic totalment injust i absurd, i mentre que la primera part de la sanció que tenia previst aplicar la Comissió Europea, la multa directa als estats, finalment no es va produir, encara resta la possibilitat de que s'aplique aquesta segona part: la congelació de fons a diferents programes europeus.

    Marina Albiol comenta al respecte que, "tal i com es va fer palés al debat per part de diferents parlamentaris de distint signe polític, la simple possibilitat de suspendre aquestes ajudes representa en sí una mesura desproporcionadament injusta per a una societat ja maltractada per les polítiques d'austeritat imposades per la Comissió, especialment al País Valencià, on a més de totes aquestes retallades, patim les multes imposades pel falsejament de comptes de la sanitat pública i que el Govern central ha decidit cobrar-nos, tot això a més del deficient finançament territorial. La gent que ha vist retallats els seus serveis públics, les beques i ajudes dels seus fills i filles, i fins i tot l'accés a recursos bàsics, ara es pot trobar que desapareixen els programes que precisament han de dotar de major cohesió i capacitat econòmica als territoris d'Europa. Recordem que estem parlant de programes que impulsen la inserció laboral d'aturats de llarga durada, d'ajudes a pimes, de fons per l'agricultura i la ramaderia, per a la pesca, per al desenvolupament de zones rurals... Suspendre aquests fons suposa abandonar completament a la seua sort a sectors de població ja perjudicats per les polítiques que han generat aquesta situació".

    Albiol conclou subratllant que "en cas que, malgrat tot, la Comissió decidisca desoir el debat d'ahir i executar aquesta congelació de fons, serà la prova definitiva de que governa completament d'esquenes a la ciutadania, i no sent cap tipus de preocupació pels problemes de la gent, i menys encara cap interés per solucionar-los. Després ens preguntarem per què creix l'euroescepticisme".

    Pujar