elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Pla de Xoc de les Arts Escèniques comptarà amb una inversió de 3,2 milions d'euros en 2016

    El Pla de Xoc de les Arts Escèniques valencianes, un dels set plans d'actuació que contempla el Pla Estratègic Cultural 2016-2020 Fes Cultura, comptarà amb una inversió de 3,2 milions d'euros. Al respecte, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha declarat que cadascuna de les partides "es duplica o es triplica i s'aconsegueix, per fi, una gestió més eficient i de major impacte en la política cultural valenciana; a més, ho fem sabent que és l'inici d'un camí a recórrer amb pas ferm", ha afegit.

    La inversió destinada en el pla de xoc al Circuit i a les coproduccions en arts escèniques es tripliquen i arriben al milió d'euros. La resta dels fons es destinen a ajudes directes per al sector de les arts escèniques.

    Pel que fa a les ajudes específiques de teatre i circ, l'increment de 2016 respecte a 2015 en les diferents partides és d'un 78%, i passa d'1.066.940 euros a 1.900.000 euros. Aquest augment es realitza en totes les partides destinades a aquests sectors i inclou la creació de literatura escènica, on l'increment és d'un 166,6%; les ajudes a producció, amb un increment d'un 93%; les ajudes a gires, amb un augment del 34%; les ajudes a projectes emergents de producció, amb un increment del 163%; i les ajudes a programació en sales d'exhibició, amb un increment del 68,6%. A més, en formació, investigació i edició, l'augment és del 100%. Pel que fa a l'organització d'activitats d'entitats sense ànim de lucre, l'increment és del 132% i per a festivals i mostres, del 69,4%.

    Quant a dansa, les ajudes s'incrementen en un 66,6%, i passen de 201.000 euros en 2015 a 350.000 euros en 2016. Les ajudes a la producció pugen en un 70%, les destinades a gires, en un 40%; les de festivals i mostres augmenten en un 92,3%, les de formació, investigació i edició, en un 100%; les destinades a entitats sense ànim de lucre, un 76,4%, i les ajudes a projectes emergents de producció augmenten en un 66,6%.

    El pla inclou la creació del Teatre del Poble Valencià, que fomentarà les produccions escèniques pròpies de l'Institut Valencià de la Cultura amb obres d'autoria contemporània valenciana i teatre universal en valencià. Les dues primeres obres d'aquest segell s'estrenaran en l'últim trimestre de 2016.

    A més, s'ha establert la participació de l'Institut Valencià de la Cultura en l'organització de la Mostra de Teatre d'Alcoi, el festival Tercera Setmana i l'Internacional European Theatre Meeting (IETM), que es realitzarà al mes de novembre i mitjançant el qual es pretén donar a conéixer les arts escèniques valencianes a nivell internacional.

    Subir