elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Marzà compareix a la Comissió d'Educació de les Corts amb l'objectiu d'explicar la proposta d'arranjament escolar conjunt per al curs 2016-2017

    El conseller Vicent Marzà ha comparegut per iniciativa pròpia a la Comissió d'Educació de les Corts Valencianes per explicar als grups parlamentaris la proposta d'arranjament escolar per al curs 2016-2017. En la seua exposició el responsable d'Educació ha deixat patent la incongruència fins ara de fer dos processos diferenciats de planificació educativa d'unitats dels centres públics i dels centres concertats.

    Vicent Marzà ha exposat dos criteris sobre els quals s'ha basat la proposta d'arranjament per a tots ens centres sostinguts amb fons públics: garantir la qualitat educativa i atendre les necessitats d'escolarització. En primer terme s'han fixat les mateixes condicions per a tots, siguen públics o concertats, d'una manera estrictament pedagògica. També s'han aplicat els elements d'economia i eficiència en l'ús dels recursos públics.

    "Estem molt satisfets dels resultats, perquè dins del que són els límits dels nostres recursos i considerant la situació heretada, hem aconseguit planificar una oferta educativa suficient i de qualitat que reverteix les retallades, que garanteix el dret a elegir de les famílies, augmenta la qualitat educativa a les aules amb davallades importants de ràtios i, en definitiva, garanteix el dret a la educació de totes i tots i l'accés en igualtat de condicions», ha argumentat el conseller d'Educació i ha afegit: «En el conjunt del nostre territori les dades són molt positives. Hem recuperat en un any les retallades que l'antic govern havia fet al llarg de l'ultima legislatura, i ho hem fet amb un balanç positiu de 404 noves unitats. Vam dir que veníem a posar les persones al centre de la política i a reduir les desigualtats, i ací tenen el resultat».

    El conseller Vicent Marzà ha fet esment a les 606 unitats públiques suprimides entre 2012 i 2015 per l'antic govern: «La intenció del Govern del Botànic és deixar de banda les retallades i garantir els drets fonamentals dins del que són les possibilitats dels nostres recursos i esperant que el nostre territori tinga finalment el finançament que li pertoca».

    La baixada progressiva de nombre d'alumnes per aula i l'augment de la plantilla docent i l'estabilitat dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament han estat dos elements determinants per a iniciar el camí de garantir la qualitat educativa coma servei públic real per a tota la ciutadania valenciana.

    El responsable d'Educació també ha volgut fer esment «a les crítiques fetes pels antics gestors d'Educació sense fonament a la proposta d'arranjament que diuen que suposa un atac als centres concertats i vull deixar ben clar que, amb aquesta proposta, no ataquem ningú, ben al contrari, defenem per damunt de tot el dret de totes les famílies a assegurar-los un ensenyament de qualitat i en condicions a tots els centres sostinguts amb fons públics».

    «És per això que m'adrece també a famílies que porten els seus fills i filles a centres concertats, perquè el que hem fet és assegurar-los que els seus xiquets i xiquetes vagen a classes amb el nombre d'alumnes que està estipulat i que cap centre incorpore més xiquets a una aula que els que pertoquen. Així evitem la massificació d'aules en aquells centres concertats que no estaven respectant el dret de les famílies a rebre un ensenyament digne i amb un nombre concret d'alumnes», ha dit.

    Subir