elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Educació exigeix al ministeri debatre la implantació de la LOMQE

    La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport forma part del grup de responsables d'Educació de 12 comunitats autònomes, un 70% del total de l'administració autonòmica de l'estat, que han demanat una convocatòria urgent de la Conferència Sectorial d'Educació per tal de debatre conjuntament les mesures d'implantació de la LOMQE en l'actual context polític i social. Es va fer aquest dimarts a la Comissió General d'Educació de la qual el portaveu era el secretari autonòmic d'Educació i Investigaciò valencià, Miquel Soler.

    L'objectiu de la petició és acabar amb la inseguretat i la incertesa que genera en les famílies temes tan fonamentals per a l'educació dels alumnes com les revàlides, els itineraris, les proves d'accés a la universitat o els accessos a la Formació Professional i acabar amb la indefinició que presideix l'actual situació.

    L'acord s'ha gestat en el si de la Comissió General d'Educació, en la qual 12 comunitats autònomes han forçat el ministeri a incloure com a punt en l'ordre del dia la convocatòria d'una nova reunió de la pròpia comissió General d'Educació i la convocatòria de la Conferència Sectorial d'Educació per tal d'abordar les diferents qüestions que es deriven de la implantació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat educativa.

    El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha explicat que "es tracta de debatre la implantació de la LOMQE sense deixar d'exigir la seua derogació. Fins ara des del Govern valencià hem minimitzat en la mesura del possible els efectes negatius i nefastes de la LOMQE en la qualitat educativa, però cal anar molt més enllà de propostes que la maquillen. L'única opció final és derogar-la pel bé del nostre alumnat". Marzà ha afegit que "és necessari un govern estatal ja, perquè necessitem tindre de forma urgent un marc legislatiu genèric que ens permeta continuar reconstruint l'educació valenciana i això passa per derogar la LOMQE".

    Per la seua part, el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, ha declarat estar "completament a favor de la necessitat de convocar de forma molt urgent una Conferència Sectorial amb tots els responsables d'Educació de les comunitats autònomes per continuar operant en matèria educativa".

    Devolució del Llibre Blanc Docent i distribució dels fons de cooperació territorial

    La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport també s'ha sumat a altres dos peticions. En primer lloc, s'ha instat al govern a que els criteris de distribució dels pressupostos dels programes de cooperació territorial siguen aprovats en el sí de la Conferència Sectorial d'Educació, amb la participació de totes les comunitats. Aquestos fons financen un conjunt de plans i programes del Ministeri que contribueixen a millorar la capacitat de les administracions educatives autonòmiques.

    D'altra banda, pel que fa al Llibre Blanc Docent elaborat per José Antonio Marina i reconegut com a propi pel Ministeri d'Educació, les mateixes 12 comunitats han sol·licitat la devolució de l'esmentat document per tal que siga el nou Govern estatal el que, juntament amb les Ccomunitats, establisca el punt de partida que permeta l'elaboració d'una nova llei consensuada amb tots els sectors socials i polítics. En aquest sentit, els responsables d'aquestos 12 territoris consideren més important debatre tots els temes que es deriven de la implantació de la LOMQE, com les revàlides, els itineraris per al pròxim curs a quart de la ESO i clarificar les bases per a l'accés a les especialitats i cicles de FP, la moratòria per a la supressió de les actuals PAU (proves d'accés a la universitat) i el cost econòmic -que ha de ser assumit íntegrament pel Ministeri d'Educació- dels cursos per als estudiants repetidors de segon de Batxillerat.

    Subir