elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Generalitat prepara la convocatòria de les subvencions de cooperació per al 2016

    La Generalitat Valenciana, a través de la direcció general de Cooperació, ha fet pública la informació relativa a la concessió de subvencions per a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament d'ONGDs valencianes per al 2016. Les convocatòries es publicarà per a finals del mes de gener i ascendixen a 9 milions d'euros.

    El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha expressat que "el consell fa una aposta important per la cooperació i el desenrotllament destinant més de sis milions en ajudes i subvencions a les ONGDs". Buyolo ha recordat l'herència rebuda en l'àrea de cooperació amb un pressupost «raquític» del 0,02 per cent per al 2015 (entorn 500 mil euros), a més d'haver de fer front als greus problemes de saturació per la falta de personal i a 558 expedients pendents de revisar per un import de més de 96 milions d'euros.

    Es tracta de dos convocatòries, una destinades a projectes d'educació per al desenvolupament, la partida pressupostària total de la qual ascendix a 2.733.000 euros i una altra per a projectes de cooperació al desenvolupament per valor de 6.080.000 euros. Els projectes presentats a esta convocatòria deuran estaran orientats a la consecució d'un o més dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 i a promoure una ciutadania global, que articule una visió local del món, a partir del coneixement de la realitat dels països empobrits i els factors que agreugen la desigualtat, la injustícia social i la inequidad de gènere, que contribuïsca a formar ciutadans i ciutadanes amb esperit crític, participatius i solidaris, a favor d'un desenvolupament humà sostenible, equitatiu i incloent.

    "La nova aposta que fa el Consell per la cooperació valenciana a través d'estes subvencions és un reflex de la confiança que depositem en les ONGDs que estan realitzant un gran labor amb aquells que més ho necessiten al voltant del món". Com a novetat, els projectes presentats seran sotmesos a una avaluació externa per a garantir "que no es fa un mal ocupació dels diners públics i es destina a projectes amb garanties", ha afegit Buyolo.

    Subir