elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'STEPV-IV guanya les eleccions sindicals a la Marina Alta

    El Sindicat de Treballadores i Treballadors del País Valencià Intersindical Valenciana, STEPV-IV, va guanyar les eleccions sindicals de professorat no universitari a la Marina Alta. Les eleccions es van celebrar el 4 de desembre, i estaven convocades els/les 1838 mestres i professors/es de tots els centres educatius públics de la comarca (Escoles, Escoles Populars d'Adults, Instituts, Escoles Oficials d'Idiomes, Centres d'Educació Especial, Conservatoris, i els Serveis Pedagògics Especials). Del cens de 1838, van votar 858 persones, amb una participació del 46'8%, un 20% menys que les anteriors del 2010. Segurament incentivat per la decisió de la Conselleria d'Educació i CCOO, UGT i CSIF de reduir els més de 50 col·legis electorals el 2010, un per centre, als 11 del 2014. El resultat de la votació va ser el següent:

    603 vots STEPV-IV 70'3%

    99 vots CCOO 11'5%

    53 vots ANPE 6'2%

    38 vots CSIF 4'4%

    30 vots UGT 3'5%

    23 vots en Blanc

    i 12 nuls.

    Aquests resultats, juntament amb els de la comarca del Baix Segura, són els resultats més alts de l'STEPV-IV a tot el País Valencià, que en conjunt ha tret el 57% dels vots. Majoria absoluta en les tres juntes de personal, Castelló, València i Alacant.

    De la Marina Alta han sigut triats com a representants del professorat a la Junta de Personal d'Alacant per l'STEPV-IV: Òscar V. Ramírez (IES n°3 de Dénia), Bernat Valero (IES Xeic d'Ondara), Tere Savall ( CEIP El Trinquet de Pedreguer), Raquel Gómez (IES N°1 de Xàbia) i Lina Sendra (CEIP Llebeig de Dénia).

    L'assemblea de l'STEPV-IV de la Marina Alta reunida el 17 de desembre per fer la valoració dels resultats manifesta el següent:

    En primer lloc, agrair la participació del professorat a les eleccions anant a votar, independentment del sentit del vot.

    En segon lloc, afirmar que l'ampli suport rebut per l'STEPV-IV a la comarca, 70% (62% a les eleccions del 2010) confirma que tant el treball sindical als centres de la comarca, les assemblees de professorat per informar i consultar les decisions a prendre, i sobretot, la mobilització constant davant les retallades tant al professorat com a la comunitat educativa en general que ha portat a terme l'STEPV-IV sense entrar a donar balons d'oxigen a la Conselleria d'Educació, signant retallades com han fet d'altres sindicats, era el que el professorat volia com a resposta, i és el que vol d'ara endavant.

    Per finalitzar, cal dir que aquests resultats a la comarca com a la resta del País Valencià és un NO rotund al Decret Vela i al Decret Moragues de la Generalitat, que eren retallades en les condicions laborals del professorat com en les condicions dels/les usuaris, pujades de ràtios.

    Així com, un Nno rotund a la signatura de l'Acord d'Interins per part de la Conselleria d'Educació i els 4 sindicats restants, que va suposar una rebaremació de la borsa de treball, com la reducció de les condicions laborals dels/les treballadors/es. A més també és un NO rotund a la LOMCE com a les retallades de línies de l'escola pública. Ja que l'STEPV-IV durant el període 2010-14 no ha abandonat en cap moment la línea de defensar l'escola pública en tots els seus estrats; treballadors/es i usuaris. I per això, no ha signat res que fos un retrocés o retallada, com si han fet altres sindicats.

    L'STEPV-IV assumeix amb responsabilitat el manament del professorat i actuarà amb coherència tant al seu programa com a la majoria rebuda.

    Subir