Dimarts 12 de Desembre de 2017

-L'Ajuntament de Manises fa una crida per a trobar a familiars de manisers afusellats en Paterna :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  manises
29/06/2017 | elperiodic.com  

L'Ajuntament de Manises fa una crida per a trobar a familiars de manisers afusellats en Paterna

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

A principi de juny la regidora de Memòria Històrica, Pilar Gómez, acompanyada de l'alcalde de Manises, Jesús Borràs, es van personar al Cementeri de Paterna per a interessar-se per les obres d'excavació i d'exhumació de la fossa 113, en la qual se suposa que hi ha soterrats quatre manisers que van ser afusellats durant la repressió franquista.

Durant la visita, tant la regidora com l'alcalde van fer un seguiment d'aquest projecte d'excavació, finançat, en part, per la Diputació de València. A peu de fossa, i mentre l'equip d'arqueòlegs i antropòlegs treballaven en la recuperació de les restes dels, fins ara, més de quinze cossos descoberts amb signes de violència, tots dos van poder veure in situ l'evolució d'uns treballs que, des del passat 22 de maig i durant tot el mes de juny i part de juliol, estan portant-se endavant en el quadrant esquerre del cementeri per a recuperar les restes dels aproximadament 61 afusellats que s'estima que hi ha soterrats a aquesta fossa, del total de 2.238 persones afusellades en Paterna pel franquisme.

Amb motiu d'això es van entrevistar amb el president de l'Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 113 de Paterna, Santi Vallés, i director de l'equip d'arqueòlegs i antropòlegs que estan duent a terme les obres d'excavació d'aquesta fossa i màxim representant de l'Associació Científica ArqueoAntro Miguel Mezquida, els quals van explicar el procediment dut a terme per a constituir la associació de familiars per a encetar un projecte d'excavació, con es realitza l'exhumació i els detalls de les troballes fetes en la fossa.

En aquest sentit, des de la Regidoria de Memòria Històrica es fa una crida a tos els familiars de Manisers afusellats en Paterna per a que contacten amb l'Ajuntament de Manises i treballar conjuntament per a trobar als seus familiars en les fosses que vagin obrint-se i, especialment per la urgència, als que es suposa estan soterrats en la Fossa 113 que son José Navarro Marqués, Carlos Soler Esteve i Fernando Moya Columina.

Pilar Gómez va mostrar la seua satisfacció pels resultats d'aquest projecte, anunciant la realització el proper dia 11 de juliol d'una xarrada informativa amb membres de l'equip que està duent a terme els treballs d'exhumació per tal de que els veïns i veïnes de Manises puguen conèixer-los de primera mà. Serà a les 19:00 h al departament de Joventut situat al carrer Francisco Valldecabres, 1.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

07/12/2017 - Camins de l´Alcora
Al rescate de mi viejo Belén
08/12/2017 - Columna de Michel
¿Globalización o nacionalismos?
03/12/2017 - Chuzos de Punta
Autopistas a 30 megas
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
04/12/2017 - Un valencià en Grenoble
Una nova oportunitat per als valencians
09/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
Carles Puigdemont: El Caguetas
07/12/2017 - Piedras vivas
La llamamos Inmaculada porque lo es
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil