elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La regidoria d'Urbanisme ha encarregat un estudi jurídic perquè determine en quins casos es pot sol·licitar la seua cancel·lació

    L'Ajuntament de Llíria, a través de la regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Urbanitzacions, ha encarregat un estudi jurídic que determine quines urbanitzacions de l'entorn de Sant Vicent' podrien guanyar una demanda que els eximirà de pagar l'anomenat 'cànon de sanejament’.

    Segons ha informat la regidora de l'àrea Reme Mazzolari, s'ha elaborat un informe tècnic en què es determina la situació concreta de cada urbanització del terme municipal. El dit informe es remet als servicis jurídics externs municipals, juntament amb les recents sentències favorables a les urbanitzacions d'Olocau, perquè estudien si les urbanitzacions de Llíria estan en els mateixos supòsits que les urbanitzacions demandants de la localitat veïna i quines de les urbanitzacions edetanes podrien estar en disposició de guanyar una demanda.

    Mazzolari ha afirmat que "en un exercici de prudència i responsabilitat, cal estudiar el cas particular de totes i cada una de les urbanitzacions de Llíria, a més de manera individualitzada, atesos els diferents supòsits que es donen en el nostre terme municipal".

    L'edil d'Urbanitzacions també ha volgut precisar que la majoria de les urbanitzacions evacuen les aigües residuals a fosses sèptiques de caràcter privat, encara que ho fan perquè, a pesar de ser sòls urbans, no han emprés les obres d'urbanització del clavegueram, tot i que hi ha les infraestructures públiques d'evacuació, tractament i depuració d'aigües, que van ser construïdes per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient (antiga conselleria d'Obres Públiques) i finançades amb este cànon.

    "Hem de preguntar-nos si amb este supòsit de partida clarament diferencial del d'eixes urbanitzacions d'Olocau, tenim alguna opció de guanyar una demanda judicial contra el cànon de sanejament", ha afirmat Mazzolari respecte d'això.

    Cal destacar que el "cànon de sanejament" és un impost de la Generalitat Valenciana amb finalitat extrafiscal sense cap contraprestació i no és una taxa municipal ni és inconstitucional.

    "Des de l'equip de govern defendrem els interessos de Llíria i dels seus veïns, com no pot ser d'una altra manera, però abans de llançar-nos a ficar-nos en plets volem tindre el convenciment que hi ha alguna possibilitat de guanyar-los. En cas contrari, flac favor estaríem fent al nostre municipi. Esperarem a tindre el dictamen jurídic encarregat abans d'emprendre cap acció", ha conclòs la regidora d'Urbanitzacions.

    Subir